E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada zirve henüz gelmedi---

Borsada zirve henüz gelmedi

Borsada zirve henüz gelmedi
23 Eylül 2024 - 18:01 borsagundem.com

ABD’de uzmanlar, hisse senetlerinde rekor seviyelerin henüz gelmediği görüşünde.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Oppenheimer yönetici müdürü ve teknik analisti Ari Wald, hisse senetlerinin zirveye ulaşmadan önce toparlanmak için daha fazla alana sahip olduğunu öne sürüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Wald, “Hisse senedi piyasasındaki rekor seviyeler devam edecek çünkü hisse senedi fiyatlarında bir zirvenin yakın olduğunu gösteren çok az sinyal var” diyor.

Piyasa genişliği artıyor

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Oppenheimer yönetici müdürü ve teknik analisti Ari Wald, paylaştığı notta borsada yükseliş için ‘dönüm noktaları’ olduğunu söylüyor. Wald, “Mevsimsel karşı rüzgarları, büyük bir zirveye dair kanıtların ikna edici olmadığı görüşümüze karşı dengelemeye devam ediyoruz” diyor.

Wald, New York Borsası'nda 200 günlük hareketli ortalamalarının üzerindeki hisse senedi sayısının yüzde 60'ın üzerinde olmasından cesaret aldığının altını çiziyor. Bu, kazançları yönlendirenlerin sadece bir avuç dev teknoloji şirketi olmadığını gösterdiği için piyasanın ilerlemesi anlamında sağlıklı bir işaret.

Wald, “Piyasa genişliğinin yapıcı olmaya devam ettiğini ve savunma liderliğinin önceki düşük performans gösteren hisse senetleri için bir 'yakalama' anlamına gelebileceğini vurguluyoruz” diye ekliyor.

Hedef 7 bin puan

Wald, yatırımcıların S&P 500'de geçen haftaki yeni döngü zirvelerine doğru gerçekleşen çıkışı satın alabileceğini ve kapanış bazında 5.650 puan seviyesinde bir stop-loss belirleyebileceğini ifade ediyor. Stop-loss, yatırımcıların belirli bir fiyata ulaşıldığında bir menkul kıymeti otomatik olarak satmak için kullandıkları bir risk yönetim aracı olarak kabul ediliyor.

S&P 500 Endeksi için 5.650 puan seviyesi sadece yüzde 1'lik potansiyel bir düşüşü temsil ederken, Wald'ın 2025 yılının ilk yarısında 6.000 puanlık yukarı yönlü fiyat hedefi yüzde 5'lik potansiyel bir artışı temsil ediyor. Wald'ın S&P 500 için 6.000 puanlık fiyat hedefi, ortalama boğa piyasası döngüsüne dayanıyor.

Wald, “S&P 500, Ekim 2022 ile Eylül 2024 arasındaki 23 ayda yüzde 64 oranında arttı. 1932'den beri, ortalama boğa döngüsü 32 aylık bir dönemde yüzde 73 kazandırdı” diyor.

Bu arada, ortalama boğa piyasası döngüsü kazancı 34 aylık dönemde yüzde 102 olarak gerçekleşiyor ve mevcut boğa piyasası ortalama boğa piyasasının yolunu izlerse, hisse senetleri 2025'in sonuna kadar yükselmeye devam edebilir ve S&P 500 yaklaşık 7.000 puan seviyesine yükselebilir.

Bu 7.000 puan hedefi, Haziran ayında yapay zeka çılgınlığının hisse senetlerini 2025'te daha yükseğe taşıyabileceğini söyleyen Evercore ISI'nin yükseliş tahminiyle de örtüşüyor. Wald, geniş piyasanın yüzeyinin altında, endüstriyeller sektörü de dahil olmak üzere ‘doğru’ liderliğin yeni zirveler yapmasından cesaret aldığını söyledi. Wall, “Endüstriyeller için döngünün en yüksek seviyesini sağlam bir boğa piyasasının teyidi olarak görüyoruz” diye yazıyor.

Teknoloji sektörü büyük yükseliş hamlesine hazırlanıyor

Wald'a göre, finans sektöründeki rekor seviyeler, daha geniş hisse senedi piyasası için bir başka olumlu işaretken teknoloji sektörü bir sonraki büyük yükseliş hamlesine hazırlanıyor olabilir.

Wald, “Teknoloji, Temmuz ayında hem mutlak hem de göreceli bazda tüm zamanların en yüksek seviyesinden geliyor. Sektörün göreceli eğilimi ılımlılaşmış olsa da, teknolojinin hala piyasadaki en güçlü uzun vadeli yapılardan birini temsil ettiğine inanıyoruz” diyor.

Son olarak, Wald, diğer sektörlerin gerisinde kalsa bile, dayanıklılık gösteren bir diğer piyasa alanı olarak sağlık sektörünü vurguluyor. Sağlık sektörü tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşırken göreceli bazda S&P 500 ile karşılaştırıldığında yeni çok yıllık en düşük seviyelere düşüyor.

Wald, “Sağlık hizmetlerinin mutlak ve göreceli eğilimleri arasındaki uyumsuzluğun, piyasa genişliğinin bir başka işareti olduğunu düşünüyoruz; geride kalan sektörler bile toparlanıyor” diye ekliyor. Notta, iletişim hizmetleri ve malzemeleri sektöründe de benzer senaryoların yaşandığı belirtiliyor.

New York borsası yükselişle açıldıNew York borsası yükselişle açıldı

 

ABD seçimleri borsaları nasıl etkiliyor?ABD seçimleri borsaları nasıl etkiliyor?

 

Ünlü fon yöneticisi Bill Smead’den yatırımcılara 'borsa' uyarısıÜnlü fon yöneticisi Bill Smead’den yatırımcılara 'borsa' uyarısı

 

Fed'den borsa ve ekonomiye iyi gelecek yol haritasıFed'den borsa ve ekonomiye iyi gelecek yol haritası

 

Fundstrat: Yatırımcılar borsada temkinli olmalıFundstrat: Yatırımcılar borsada temkinli olmalı

 

Wall Street’in en azılı boğası borsalardan ne bekliyor?Wall Street’in en azılı boğası borsalardan ne bekliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)