E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBorsadaki başarısızlık sahaya yansıdı---

Borsadaki başarısızlık sahaya yansıdı

Borsadaki başarısızlık sahaya yansıdı
03 Ekim 2012 - 08:38 borsagundem.com

Borsada iki bedelli sermaye artırım kararı alan Galatasaray, sahada da 2 gol yemeye alıştı

Orduspor'a 2-0 yenilen  Galatasaray Avrupa'da da aynı skorla yenilgiye boyun eğdi. Üst üste gelen bu boş pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda top yandan auta gitti.
6. dakikada soldan ceza sahasına giren Selçuk İnan'ın ortasında altıpasta iyi yükselen Umut Bulut'un kafa vuruşu istediği gibi olmayınca top arka direkte bulunan Amrabat'a geldi. Bu futbolcunun içeri çıkskorlar, "Borsada üst üste iki bedelli sermaye artırımı yapan Galatasaray sahada da 2 golle yenilmeye alıştı" şeklinde yorumlara neden oldu. Galatasaray Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki 2. maçında sahasında Braga'ya 2-0 yenildi; yine puanla tanışamadı.
KADRO SIKINTISI
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu ikinci maçında, Portekiz'in Braga takımını konuk ederken, kadrodaki bazı değişiklikler dikkati çekti. Ligde oynanan Orduspor maçında sakatlanan ve bugünkü karşılaşmaya yetişmesi beklenirken, son kontrolünde oynatılmaktan vazgeçilen Hamit Altıntop'un yanı sıra Elmander, Hakan Balta ve Cris de ilk 11'de yer almadı. Dün gıda zehirlenmesi nedeniyle rahatsızlık yaşayan ve serum tedavisi gördüğü bildirilen İsveçli oyuncu Johan Elmander, sahaya yedekler arasında çıktı.
Teknik direktör Fatih Terim, savunmanın solunda Hakan Balta'nın yerine İspanyol futbolcu Albert Riera'yı tercih ederken, savunmanın göbeğinde Semih'le birlikte Dany'ye forma vererek, Cris'i yedekler arasına çekti. Hamit'in yokluğunda sağ kanada Amrabat'ı çeken ve sol kanatta Emre Çolak'a görev veren Terim, forvette ise Burak Yılmaz ile Umut Bulut ikilisini oynattı.
TT ARENA BİR İLK
Türk Telekom Arena stadı, Braga maçıyla ilk kez Galatasaray'ın bir Avrupa kupası maçına ev sahipliği yaptı. Sarı-kırmızılı ekibe 2010-2011 sezonunun ikinci yarısından itibaren hizmet vermeye başlayan Türk Telekom Arena'da, Galatasaray'ın o sezon UEFA Avrupa Ligi'nin play-off turunda Ukrayna'nın Karpaty Lviv takımına elenmesi nedeniyle Avrupa kupası maçı oynanamadı. Galatasaray, tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçirdiği ve Spor Toto Süper Ligi 8. sırada bitirdiği 2010-2011 sezonu sonunda Avrupa kupalarının dışında kalması nedeniyle de taraftarlarına bir Avrupa maçı izletmek için Braga maçına kadar beklemek zorunda kaldı.
TARAFTARIN HASRETİ BİTTİ
Portekiz ekibi Braga'yı konuk eden Galatasaray, yaklaşık 6 yıl sonra sahasında grup aşamasında bir ''Devler Ligi'' maçına çıktı. UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında İstanbul'daki son maçını 5 Aralık 2006'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İngiltere'nin Liverpool ekibiyle oynayan sarı-kırmızılı takım, Braga maçıyla taraftarının UEFA Şampiyonlar Ligi hasretini sona erdirdi. Bu sezon ''Devler Ligi''ndeki ilk maçını deplasmanda İngiltere'nin Manchester United takımı ile yapan Galatasaray, Portekiz temsilcisiyle oynadığı karşılaşmayla 2 bin 126 gün sonra seyircisi önünde bir UEFA Şampiyonlar Ligi grup karşılaşması yapmış oldu. Sarı-kırmızılılar, 2008-2009 sezonunda ise gruplara kalma şansını ön eleme turunda Romanya'nın Steaua Bükreş takımına elenerek yitirmişti.
TERİM 9 YIL SONRA
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Braga maçıyla yaklaşık 9 yıllık aranın ardından sarı-kırmızılı ekibin başında İstanbul'da bir UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıktı. Terim döneminde sarı-kırmızılı ekip son olarak 2003-2004 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi (D) Grubu'nda Juventus, Real Sociedad ve Olmpiakos ekipleriyle mücadele etti. Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, İstanbul'daki son maçını 2 Aralık 2003'te Juventus ile yaptı ve mücadele 2-0 ''Cim Bom''un üstünlüğüyle sona erdi. Başarılı teknik adam, aradan geçen 3 bin 216 günün ardından Braga maçıyla tekrar İstanbul'da sarı-kırmızılı takımın başında bir ''Devler Ligi'' maçında boy göstermiş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 7,00
En Yüksek: 7,42
En Düşük: 6,84
Değişim -0,28 %
FK: 41,86
PD / DD: -8,01
İşlem Hacmi 448.492.246
Toplam Adet: 63.050.661
Ağırlıklı Ort.: 7,10
ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • jarwik03 Ekim 2012 10:34

    galatasaray ky yi çarpıyor gelene çarpılıyor ne anladım ben bundan..hisse analiz net.e ugrayın oralarda ky nin aklı başına geliyor yavaş yavaş

  • GSRAY103 Ekim 2012 10:18

    davamıza sessiz ve duyarsız kalmayan borsagundem.com ve elif hanıma teşekkür ederim. bugün öğleden sonra çağlayanda bedellinin iptali davası açılıyor.

  • darbederü03 Ekim 2012 07:41

    kağıttan büyük zararla çıktım ve dünkü mağlubiyete çok sevindim.bu arada gsaraylıyım.

  • altug03 Ekim 2012 06:45

    Sn orhan pala galatasaray adina attiginiz basliklar ve hasan sasasin koydugunuz resmi topluma hizmet eden bir basin sitesine yakisakalmiyor

  • tarkan03 Ekim 2012 00:57

    galatasaray uzun yıllar avrupadan ayrı kaldığı için unutmuş hakemleri ayarlamasını türkiyede işi daha kolay rakip tek.direk. kavga edem adamdan ne beklenir

  • Mazlum03 Ekim 2012 00:39

    Alma mazlumun ahini cikar aheste..takim superdi ne zmana ki bire on bedelli acikladilar milleti magdur etti aklinca uyanik yoneticler. Simdi o paralari yemek nasip olmiycak gibi gorunuyor. Eufaya bile katilamazlar

  • 03 Ekim 2012 00:37

    bu arada ben avcı.hep unutuyorum.

  • 03 Ekim 2012 00:34

    valla süper başlık abi kızmaya gerekyok.gs,eski gs,deyil hep GeriSayıyor. G S

  • 03 Ekim 2012 00:12

    Sayın editörler GS haberlerindeki başlıklarınız mükemmel yaa. bir de spor portalı açın siz bunun yanına fenergundem diye çok tutar valla. işi biliyorsunuz!

  • alsancak03 Ekim 2012 00:05

    galatasarayın galibiyete ihtiyacı yok ki... sayın aysal açıklar üçüncü bedelliyi... galatasaray yöneticilerinin gücü yatırımcılarına yeter...