E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsadaki dalgalanmalar yatırımcı için fırsat mı?---

Borsadaki dalgalanmalar yatırımcı için fırsat mı?

Borsadaki dalgalanmalar yatırımcı için fırsat mı?
13 Eylül 2024 - 08:25 borsagundem.com

Robotlar ve fonlar satış yapıyor. Borsa endeksi uzun vadeli ortalamasının çevresinde hareket ediyor. Bilinçli yatırımcılar borsadaki satış dalgasını fırsata çevirme peşinde.

Bosa İstanbul'da BIST 100 endeksi 11.252’den başladığı düşüşle 9.400’lere geriledi. Hisseler 200 günlük ortalamalarına geriledi. Bu dönemde Firma Değeri (FD)/FAVÖK oranı düşük şirketler yatırımcılar için fırsat oluşturuyor. FD/FAVÖK oranının düşük olması, firma değerine göre operasyonel kârlılığının güçlü olduğu anlamına geliyor.

Firma Değeri/FAVÖK oranında öne çıkan şirketler

Zeynep Aktaş'ın ekonomim.com'daki analizine göre, Firma Değeri/FAVÖK oranında öne çıkan 10 şirket bulunuyor. Bunlar; Doğuş Otomotiv, Tüpraş, Odaş Elektrik, Koza Madencilik, Vestel Beyaz Eşya, Türk Hava Yolları, Turkcell ve Girişim Elektrik. Söz konusu hisseler, borsadaki olumlu hava ile birlikte hızlı tepki verme potansiyeline sahipler.


Fonlar borsayı da etkiliyor

Yatırım fonlarındaki hisse senedi oranı geriliyor. Fonların hisse pozisyonlarında realizasyona gitmeleri Hisse senetlerinin fiyatlarına da yansıyor. Fonlardaki hisse senedi oranı yüzde 11,71’e geriledi. Faizlerin yüksek seyri ve belirsizlikler satış ağırlıklı seyre neden oluyor.

Yabancı payı %38,71 28 Ağustos’ta yüzde 39,67’ye kadar yükselen yabancı payı, yüzde 38,71 seviyesinde bulunuyor. Yabancı payında çok düşük olmasına rağmen gözlenen azalma, fiyatlara olumsuz yansıyan bir diğer neden. Bununla birlikte yabancılar ana pozisyonlarını koruyor.

SPK'dan bir yatırımcıya işlem yasağıSPK'dan bir yatırımcıya işlem yasağı

 

SPK'dan 7 şirketin sermaye artırımı başvurusuna onaySPK'dan 7 şirketin sermaye artırımı başvurusuna onay

 

Borsa İstanbul'dan 2 hisseye kredili işlem yasağıBorsa İstanbul'dan 2 hisseye kredili işlem yasağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)