E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsadaki yükseliş uzun soluklu mu---

Borsadaki yükseliş uzun soluklu mu

Borsadaki yükseliş uzun soluklu mu
10 Kasım 2016 - 09:27 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda Trump sonrası piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Trump galibiyeti sonrası yükseliş satış fırsatı mı?
Piyasalar kötü haberleri önce reddeder, öfkelenir, sonunda kabullenir ve iyi taraflarını görmeye başlar. Brexit şoku sonrasında bu süreç 3-4 gün sürmüş sonra normale dönmüştü. Tarihin tekrar edeceğine inananlar için Trump şoku tarihi bir fırsat dedik. Fırsat penceresi öngördüğümüzden çok daha çabuk kapandı.
Trump’ın sürpriz galibiyeti sonrasında güne sert satışlarla başlayan dünya piyasaları hızla toparlandı. Vadeli piyasada %4-%5 kayıpla açılış yapan ABD ve Avrupa borsaları Trump döneminde büyümenin canlandırılacağı beklentisiyle günü %1 civarı yükselişle sonlandırdı. Küresel risk iştahına duyarlı Borsa İstanbul açılıştaki %3 kaybının tamamını geri alarak yatay kapattı.
ABD ve Avrupa vadeli borsaları Borsa İstanbul’un %1 civarı yükselişle açılacağını ve gün içinde 77.000 seviyesindeki direncini zorlayabileceğini gösteriyor. Ancak yükselişin kalıcı olacağına inanmıyoruz. Endişemizin arkasında iki temel gerekçe var: (i) ABD dolarının küresel olarak değer kazanması; (ii) 10 yıllık ABD devlet tahvillerinin %2 seviyesini aşması.
ABD ekonomisinin daha hızlı büyümesi dış ticaret ilişkisi güçlü Latin Amerika ve Asya ekonomilerini olumlu etkileyebilir. Ancak Türkiye ekonomisi ve piyasalar için güçlü dolar ve yüksek faiz tehlikeli bir karışım. Doların Türk lirasına karşı 3,20 seviyesini geçtiği ve uzun vadeli faizlerin 10,5 süzeyini aştığı bir konjonktürde borsadaki yükseliş uzun soluklu olmaz.
Mali tabloların açıklanmasının son günü olduğu için bugün piyasada şirket ağırlıklı hareketler ağırlıklı olacak. Beklentilerden güçlü kar açıklayan Pegasus ve Anadolu Cam hisselerinin endeksi yenmesini, zayıf sonuçlar açıklayan Logo hisselerinin ise gerilemesini bekliyoruz.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri 10.11.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 10/11/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)