E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorsagundem.com’dan dev anket---

Borsagundem.com’dan dev anket

Borsagundem.com’dan dev anket
04 Aralık 2015 - 10:02 borsagundem.com

Kulvarında rakipsiz internet haber portalı Borsagundem.com, Türkiye’nin nabzını tutuyor. Gündemin soruları, sorunları, Twitter’da yanıt buluyor…

BORSAGUNDEM.COM
 
Seçimler, faiz, ABD, Çin rüzgarı, Rusya ile uçak krizi, dolar fırtınası, altın bilmecesi, çöken petrol, sallanan borsa, küresel, yerel, ekonomide sürekli değişen dengeler… Liderler, politikacılar, uzmanlar, iş adamları demeçler veriyor, analizler yapılıyor, beklentiler sıralanıyor. Herkes hedef gösteriyor, gelecek planları yapıyor.
 
Peki, vatandaş ne düşünüyor?
Türk halkının dünyaya, olaylara, iktidara, ekonomi yönetimine bakışı, yorumu ne? Gelişmeleri nasıl okuyor? Yatırımcı parasını nerede değerlendirmek istiyor? Nasıl bir Türkiye arzuluyor?
 
Türkiye'ye sorduk

Borsagundem.com, anket sandığını Twitter’da kurdu, bu soruları esnafa, öğrenciye, işçiye,  memura, serbest meslek sahiplerine, yöneticiye, ev kadınına, emekliye sordu. “Yeni kabine’nin Ekonomi kanadını nasıl buldunuz?” , “Birikimleriniz için tercihiniz borsa mı, foreks mi, gayrimenkul mü?”, “Borsa İstanbul’un yeni açılımlarını nasıl buluyorsunuz?” dedi.
 
Çarpıcı sonuçlar
Katılımcılardan çok konuşulacak yanıtlar geldi. Mehmet Şimşek’e bağlanan yeni ekonomi yönetimi henüz tam güven vermedi; “Olumlu” diyenler yüzde 40’ta kaldı. Yüzde 60’lık ‘Olumsuz’lar kanadı, “İcraatları bekliyoruz” mesajını verdi. Yatırımlar ezici çoğunlukla borsaya, hisse senedine aktı. BİST’in yeni açılımlarına ‘olumlu’ bakanların oranı ise yüzde 31’de kaldı.   
 
Anketler sürecek
Bu ilkti,  Borsagundem.com’un hayata geçirdiği ‘düşünenlerin gündemi’ her hafta yeni sorularla, ‘Türkiye’nin gündemi’ne damga vurmaya devam edecek…    

İŞTE İLK ANKET SONUÇLARI







Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet04 Aralık 2015 13:07

    sarayla sokakta aclar doymaz.o para o kadar deli para degil.devlet itibarı icin olması gerekn bir binadır.o zaman tum devlet binaları satılsın kapatılsın.anıtkabir niye vardır.devlet itibarıdır.o zaman bu zamandan daha mı zengindik.gerekirse daha buyukleri yapılmalı.

  • Kandıra Kandıra yola devam04 Aralık 2015 11:25

    Halk aç bunlar hala anket derdinde sor bu ülkeyi yönetenlerden memnunmusunuz aldığıniz parayla et yiyormusunuz saray gereklimi iktidar neden çift başlı hazineyi tek kişi kullanması uygunmu diye sor