E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar daha dalgalı olabilir---

Borsalar daha dalgalı olabilir

Borsalar daha dalgalı olabilir
13 Nisan 2015 - 12:00 borsagundem.com

Banka bilançolarının etkisiyle piyasalarda sarsıntı olabilir

Son yıllarda rekor üzerine rekor kıran Wall Street endekslerinin bu hafta önemli bankalardan gelecek bilanço rakamlarının etkisiyle ciddi değer kayıpları görebileceğine işaret edildi.

CNBC'de yer alan habere göre, uzmanlar ABD'li şirketlerin ilk çeyrekte son yılların en kötü çeyreksel performansına imza atması bekleniyor.

Reuters'ın anketinde, S&P 500 şirketlerinin bilanço ortalamalarında yüzde 3'e yakın düşüş bekleniyor. 

Bu hafta önemli bankalardan veriler gelecek. Bunların başında JP Morgan, Well Fargo, American Express gibi finans devleri yer alırken, Intel ve Johnson & Johnson gibi dev şirketlerden gelecek rakamlarda merakla beklenecek.

UBS bankasının borsa analistlerinden Julian Emanuel, "Ben bilanço sezonunda ilerlemedikçe, endekslerde büyük oynamalar beklemiyorum, belirli bir aralıkta kalmasını bekliyorum" dedi.

Emanuel, "Sorun şu ki eğer ekonomi önümüzdeki aylarda toparlanmazsa, bu şirket bilançolarına da yansır ve düşüşler görülür. Bu tabiki de borsaları öldürmez ama yaz aylarnda daha dalgalı bir seyir yaratır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)