E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar düşerken altın yükseliyor---

Borsalar düşerken altın yükseliyor

Borsalar düşerken altın yükseliyor
24 Şubat 2016 - 15:52 borsagundem.com

Petroldeki düşüş nedeniyle hisse senetleri gerilerken, altın fiyatları güvenli liman talebiyle yükselişini ikinci güne taşıdı

Yatırımcıların altına dayalı fon varlıkları dokuzuncu gün üstüste yükselerek son 7 yılın en hızlı yükselişini kaydetti.

Altının ons fiyatı 14:44 itibariyle yüzde 1.01 yükselişle 1235.69 dolardan işlem gördü. Salı günü itibariyle Bloomberg verilerine göre, yatırımcılar bu yıl 5 gün hariç her gün exchange-traded fonlarda net alıcı konumundalardı.

Finansal piyasalardaki volatilite ve küresel büyümeye yönelik endişelerin Fed'in bu yıl faiz artırmasına yönelik beklentileri düşürmesiyle altına yönelik değer koruma talebi nedeniyle altın 2016'da yükseliyor. ABD ekonomisine dair Salı günü açıklanan rakamlar karışıktı. Tüketici talebi bu ay düşerken, mevcut konut satışları Ocak'ta yükseldi.

RİSK İŞTAHSIZLIĞI ETKİLİ

Kopenhag'da Danske Bank A/S analisti Jens Pedersen, "Yılın ilk aylarında risk iştahındaki eksiklik altın fiyatları için olumlu oldu. ETF'lere kaçış büyük ölçüde büyümeye yönelik kaygılar, Fed beklentilerinin yeniden fiyatlanması, Çin'in kafa karıştırıcı döviz politikası ve Orta Doğu'da kötüleşen jeopolitik riskler nedeniyle gerçekleşti." dedi.

Altına dayalı exchange-traded ürün varlıkları Salı günü 0.9 ton artarak 1,666.15 tona ulaştı. Bu miktar Mart 2015'ten bu yana ulaşılan en yüksek seviye olurken, yıl başından bu yana yüzde 14'lük artışla 2009'dan bu yana da en iyi yıl başlangıcı oldu.

New York'ta Comex Endeksi'nde altının işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 51 üzerindeydi. Gümüş hacmi de normal seviyelerin yüzde 72 üzerinde seyretti.

Spot gümüşün onsu yüzde 0.5 artarak 15.373 dolara ulaşırken, paladyum yüzde 0.3 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)