E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBorsalar kritik bir haftaya giriyor---

Borsalar kritik bir haftaya giriyor

Borsalar kritik bir haftaya giriyor
02 Ocak 2011 - 09:57 borsagundem.com

Yeni yılın ilk haftasına olumlu başlaması öngörülen piyasalarda kısa vadede sert bir düzelteme beklentisi ağırlık kazanıylor

S&P 500 endeksi aralık ayında yüzde 6.5'lik sıçramayla son 19 yılın en iyi performansını gösterirken yıllık yükselişi yüzde 12.9'u buldu ve 1257 puandan kapandı. Teknoloji endeksi Nasdaq'taki yıllık artış yüzde 17'yi bulurken Dow Jones iki endeksi geriden takip etti ve ancak yüzde 11'lik yükseliş kaydedebildi. Ancak iki yılı üst üste yükselişle tamamlayan Dow Jones'taki artışın yarıya yakınının yalnızca aralık ayında sağlanmış olması, yatırımcıların yeni yıla da iyimser başlamasını sağladı.
Yatırımcıların yön belirlemesinde cuma günü açıklanacak olan istihdam verileri büyük rol oynayacak. Wells Fargo Danışmanlık'ın hisse piyasaları baş stratejisti Stuart Freeman, "Ocak-Nisan dönemi genelde piyasalar için daha olumludur. Ama gelecek veriler kritik olacak. Ekonominin büyüme hızının ne olacağına ilişkin farklı görüşler var" dedi.
Bazı uzmanlar, borsadaki iyimser havanın uzadığını ve yakın bir aşamada düzeltme hareketi beklenmesi gerektiğini belirtiyor. Bloomberg haber ajansına konuşan Standard & Poor's hisse piyasaları stratejisti Sam Stovall, "Takvimlerin değişmesi, Hisse piyasalarındaki trendi de değiştirecek derken, Cantor Fitzgerald piyasa stratejisti Marc Pado, "Rallinin ocak ayının ilk haftasında devam etmesini ancak kışın ilerleyen haftalarında geri çekilmenin başlamasını öngörüyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)