E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorsalar seçim sonuçlarına olumlu tepki verdi ---

Borsalar seçim sonuçlarına olumlu tepki verdi

Borsalar seçim sonuçlarına olumlu tepki verdi
23 Ekim 2017 - 08:49 borsagundem.com

Japonya'da hisse senetleri piyasası bölge borsalarında yaşanan yükselişe destek veriyor. Abe ve İktidar ortaklarının seçimden zaferle çıkması Nikkei endeksini arka arkaya 15. seansında da yükselişle kapanmaya hazırlıyor.

Japonya'da Başbakan Abe'nin koalisyon hükümetinin Pazar günkü seçimlerden galip çıkarak Parlamentodaki üçte iki çoğunluğunu koruması ve Abe'nin iktidarına 2019 Kasım ayına kadar sürme şansı vermesi ekonomik büyüme yanlısı ve piyasa dostu politikaların devam edeceği beklentisi doğurdu.

Societe Generale tarafından yapılan açıklamada "Abe'nin zaferi onun gevşek para politika esasına dayalı karışımının yabanacı yatırımcıları piyasaya çekmeye devam edeceğini gösteriyor." denildi ve yatırımcılar yüksek sermaye artırımı planları olan şirketleri seçmeye çağırıldı.

Nikkei endeksi öğleden sonra gerçekleşen işlemlerde yüzde 1.1 oranında artışla işlem görürken, yendeki değer kaybı da borsadaki yükselişe destek oluyor. Japonya para birimi Yen, ABD doları karşısında yüzde 0.2 değüer kaybı ile işlem görüyor.

Asya Pasifik bölgesi borsalarının çoğunluğu Japonya'daki yükselişi takip ederken, banka karlarına ilişkin endişeler Hong Kong'ta ters yönde hareket yaşanmasına neden oluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)