E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar tarihi zirvelere yükseldi---

Borsalar tarihi zirvelere yükseldi

Borsalar tarihi zirvelere yükseldi
15 Ocak 2018 - 09:28 borsagundem.com

Asya ve ABD borsaları yükseliş trendini sürdürdü

Asya borsaları yeni rekorlar kırmaya devam eden Wall Street'i izleyerek tarihi zirvelere yükselirken, dolar yatırımcıların gelişmiş ülkelerdeki para politikasının sıkılaşma ihtimalini fiyatlamasıyla birlikte değer kaybını sürdürdü. ABD'deki piyasa tatili dolayısıyla ABD Hazine tahvil piyasasında işlem hacimleri düşerken, S&P 500 vadeli kontratları yüzde 0.2 artıda bulunuyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.6 yükselerek, bir süredir test ettiği ve en son 2007 sonlarında gördüğü tarihi zirve olan 591.5 puanı aştı. Hong Kong borsası yüzde 0.9 yükselerek yeni bir rekor kırdı. Yatırımcılar Perşembe günü açıklanacak Çin dördüncü çeyrek gayrı safi yurtiçi hasıla verisinin en az yüzde 6.7 büyüme işaret edeceğini tahmin ediyorlar. ABD borsaları, bankaların güçlü sonuçlar açıkladığı bilanço sezonunun ilk haftasını sert yükselişle tamamladı. Dow Jones endeksi haftanın tamamında yüzde 2, Nasdaq yüzde 1.8, S&P 500 yüzde 1.6 prim yaptı. S&P 500 ve Nasdaq yılın ilk dokuz işlem gününün sekizinde, Dow Jones ise altısında yeni rekorlarla kapandı.

DÖVİZ

Dolar başlıca para birimleri karşısında üç yılın en düşük seviyelerine gerilerken, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) aşırı gevşek para politikasını sıkılaştırmaya hazırlandığı beklentisiyle değer kazanan euro bugün soluklandı. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks, bugün 90.857'ye kadar gerileyerek Ocak 2015'ten bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra yüzde 0.1 ekside 90.931'de bulunuyor. Euro ise yüzde 0.1 ekside 1.2191 dolara gerilemesine karşılık Cuma günü gördüğü Aralık 2014'ten bu yana en yüksek seviye olan 1.2218 dolara yakın seyrediyor.

PETROL

Petrol fiyatları OPEC ve Rusya önderliğinde devam eden üretim kısıntılarının desteğiyle Kasım 2014'te gördüğü zirvelerin hemen altında seyrederken, ABD ve Kanada'da petrol kuyusu sayısı artarak arzın yakın gelecekte artacağına işaret etti. Uluslararası gösterge ABD hafif ham petrolü ve Brent ham petrolünün fiyatı geçen hafta Aralık 2014'ten bu yana görülmeyen seviyelere çıktı. Brentin varil fiyatı 70.05, ABD petrolünün fiyatı 64.77 doları gördü. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya'nın önderliğindeki OPEC üyesi olmayan ülkeler geçen yıl Ocak ayından bu yana üretimlerini günde 1.8 milyon varil azaltarak fiyatların yükselmesini sağladı. Bu yılın sonuna kadar sürmesi planlanan üretim kısıntısı ham petrol fiyatlarının Aralık başından bu yana yüzde 13'ten fazla yükselmesini sağladı.

ALTIN

Altının fiyatı doların başlıca para birimleri karşısında üç yılın dip seviyelerine gerilemesine paralel olarak Eylül ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1,342.06 dolar ile 8 Eylül'den bu yana zirveyi gördükten sonra yüzde 0.2 artıda 1,340.72 dolarda bulunuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie15 Ocak 2018 12:16

    Borsa haramdır. Peygamberimizin hadisini okuyun. Alana da satana da Allahın bedduası üstünedir.

  • Bora15 Ocak 2018 22:27

    Peygamberimiz borsa haramdır devlet tahvili mi alın demiş.Okie Dokie sen işine bak. Sana borsaya gir diyen olmadı. Sende başkalarına akıl vermeye kalkma.