E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıBorsalararası türev savaşları kızışıyor---

Borsalararası türev savaşları kızışıyor

Borsalararası türev savaşları kızışıyor
20 Ağustos 2012 - 20:31 borsagundem.com

Dünyanın en büyük vadeli işlemler borsası operatörü olan CME Grubu, Avrupa çapında bir türev piyasalar borsası kurmayı planlıyor

Financial Times’ın haberine gore bu gelişme, CME’yi Liffe ve Eurex gibi kıtanın en büyük türev borsalarıyla sert bir rekabete itecek.
CME, işlettiği Chicago Emtia Borsası üzerinden, ABD’de vadeli işlemler üzerinde tam bir hakimiyet sahibi. Grubun önümüzdeki günlerde Londra merkezli bir türev piyasalar borsası açmak için İngiliz yetkililere başvurusunu yapacağı bildirildi.
FT’ye gore, CME’nin bu adımı, Londra’nın küresel bir finans merkezi olarak konumunu güçlendirecek. Rakip şirketler olan NYSE Euronext (Liffe), IntercontinentalExchange ve Nasdaq OMX, Avrupa türev işlemleri için Londra’yı daha once merkez seçmişlerdi. Merkezi Frankfurt’ta bulunan Eurex ise, Deutsche Börse’ye ait.
Bu gelişmenin, borsaların hızla gelişen küresel türev piyasalarından pay kapma yarışında son halka olduğu belirtiliyor.
ABD’de yürürlüğe giren Dodd-Frank Yasası gibi metinler, devasa boyutlara ulaşan tezgahüstü türev piyasasının borsaların denetimine girmesini ve işlemlerin takas kurumlarından geçmesini öngörüyor. Amerikan türev piyasalarının hakimi olan CME, gelirlerinin beşte dördünü Kuzey Amerika’dan elde ediyor. Ancak şirketin, son 18 ay içinde Londra’daki personelini gözle görülür ölçüde tahkim ettiği gözleniyordu.
CME’nin, Londra merkezli borsasını 2013 ortalarında faaliyete geçirmek istediği, ilk aşamada foreks türev işlemleriyle başlayacağı belirtiliyor. “CME Europe” adını alacak olan birimin yönetimi, Robert Ray’e emanet edilecek. 
Borsagundem.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)