E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda dalgalı seyir bekleniyor---

Borsalarda dalgalı seyir bekleniyor

Borsalarda dalgalı seyir bekleniyor
31 Ocak 2014 - 07:36 borsagundem.com

Avrupa borsalarının yeni güne karışık seyirle başlamaları bekleniyor

Avrupa borsalarının yeni güne karışık bir seyirle başlamaları bekleniyor.
IG, FTSE 100'ün 3 puan kayıpla, Dax'ın 7 puan ve Cac-40'ın 9 puan yükselişle açılacağını tahmin ediyor.
Analistler, yatırımcıların gözlerinin gelişmekte olan piyasalarda olmaya devam ettiğini bu süreçte piyasalarda dar bantta hareketler görmeyi beklediklerini ifade ediyorlar. Analistler, gelişmekte olan piyasaların yatışması ile Avrupa borsalarında yönün belirleneceğini tahmin ediyorlar.

GLOBAL PİYASALARDA NELER OLDU?

ayhan öztürk hakan güçlü Asya borsaları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımlarını azaltmasının gelişmekte olan piyasalar üzerindeki etkilerine dair endişelerin ABD'de açıklanan olumlu büyüme verisini bastırmasıyla bugün düştü. Hong Kong'dan Sipgapur'a kadar pek çok ülkenin ay takvimine göre başlayan yeni yıl tatiline girmeleriyle bölge genelinde işlem hacminin zayıf olması bekleniyor.
MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.1 düşerken, Japonya'nın Nikkei endeksindeki kayıp yüzde 0.9'u buldu. 
ABD borsaları çeyreklik sonuçları beklentilerin üzerinde gelen Facebook'un teknoloji hisselerindeki kazanımlara öncülük etmesiyle ve GSYH verisinin piyasaya sağladığı destekle dün yükseldi. S&P 500 endeksi bir aydan uzun sürenin en büyük yükselişini kaydetti.
Facebook hisselerindeki yüzde 14.1'lik yükseliş hem S&P 500 hem Nasdaq'a destek sağlarken, şirketin hisse fiyatı bir ara 62.50 dolara kadar yükseldi. Lenovo ile anlaşmasının ardından Google  hisseleri de yüzde 2.6 yükseldi.
ABD'de geçen yılın dördüncü çeyreğinde gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) yüzde 3.2 ile beklentiler seviyesinde artış kaydetti. Çekirdek PCE ise, aynı dönemde yüzde 1.1 ile yine beklentiler seviyesinde yükseldi.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)