E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda dalgalı seyir bekleniyor---

Borsalarda dalgalı seyir bekleniyor

Borsalarda dalgalı seyir bekleniyor
26 Eylül 2014 - 07:08 borsagundem.com

Avrupa borsalarında karışık açılış bekleniyor

Avrupa borsalarının dün yaşanan sert satışları bugün tekrarlamaları beklenmiyor. ABD vadeli endeksleri de açılışta sert bir satış olmayacağı sinyali veriyor. Analistler, piyasalarda karışık bir açılış olacağını öngörüyorlar.
IG, FTSE 100'ün 1 puan artıda, Dax'ın 8 puan ekside ve Cac 40'ın 5 puan artıda açılacağını tahmin ediyorlar. 
ABD'de vadeli endeksler şu sıralarda artıda bir seyir izliyorlar. Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi 15 puan artışla 16.915 puan seviyesinde.

ABD piyasaları Rusya ile gerilimin artacağı, Ortadoğu'da tansiyonun yükseleceği endişeleri ile sert düştü

ABD'de hisse senedi piyasaları Rusya ile Batı arasında gerilimin artacağı, Ortadoğu'da tansiynun yükseleceği endişeleri ve Apple hisselerinde gerçekleşen satışların etkisi ile sert düşüş yaşadı. 
S&P 500 Endeksi Temmuz ayından bu yana görülen en büyük düşüşü yaşarken, Nasdaq 100'de ise Apple öncülüğünde teknoloji hisselerine gelen satışlarla Nisan ayından bu yana görülen en sert düşüş gerçekleşti. 
Analistler, "Eğer yatırımcıların psikolojilerini etkileyecek faktörler ortaya çıkar veya jeopolitik faktörler kontrolden çıkma işaretleri gösterir ise yüzde 5 geri çekilme olabilir. Hisse 
senetleri artık düşük değerli değil. Rusya Parlamentosu'nun yabancı yatırımlara el koyma yetkisi vereceği dedikoduları var, Apple teknoloji sektörü üzerinde baskı yaratıyor ve danayıklı mal rakamları çok zayıf" değerlendirmesinde bulunuyorlar.
Dün Wall Street'te Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 1,54 düyüyle 16945,80, S&P 500 Endeksi yüzde 1,62 düşüşle 1965,99 ve Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1,94 kayıpla 4466,75 puandan kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)