E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda düşüş bekleniyor---

Borsalarda düşüş bekleniyor

Borsalarda düşüş bekleniyor
30 Ocak 2014 - 07:34 borsagundem.com

Fed'in tahvil alımlarını azaltması ve gelişmekte olan piyasalardaki ekonomik kargaşa Avrupa endekslerini aşağı çekebilir

Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya devam etmesi ve gelişmekte olan piyasalarda kargaşanın devam etmesinin Avrupa borsalarının güne düşüşle başlamalarına neden olması bekleniyor.
IG, FTSE 100'ün 19, Dax'ın 26 ve Cac-40'ın 1 puan ekside açılacağını tahmin ediyor.
Analistler, Türkiye, Hindistan ve Güney Afrika'nın bu hafta para birimlerini desteklemek için yaptıkları faiz artırımlarının kısa vadeli sermaye akışı problemlerini çözülmesine yardım edebileceğini, ancak orta ve uzun vadeli büyüme görünümüne fayda sağlamayacağını vurguluyorlar. 

GLOBAL PİYASALARDA NELER OLDU?

Asya borsaları ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımlarını ayda 10 milyar dolar daha azaltma kararının ardından yatırımcıların güvenli buldukları tahvil ve Japon yenine yönelmeleriyle bugün düştü.
Çin'de açıklanan imalat PMI verisinin 49.5 ile altı ayın en düşük seviyesinde yer alması da piyasayı olumsuz etkileyen bir diğer gelişme oldu.
MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.6 düştü. 
ABD borsaları Fed'in gelişmekte olan piyasalarda görülen dalgalanmalara rağmen, tahvil alımlarını aylık 10 milyar dolar daha azaltarak 75 milyar dolardan 65 milyar dolara düşürme kararı almasının ardından dün yüzde 1'in üzerinde düştü. S&P 500'ün 10 alt sektör endeksinin dokuzu günü kayıplarla tamamladı.
Daha önce açıkladığı plana bağlı kaldığı gözlenen Fed'in bu kararı büyük ölçüde beklentiler dahilindeydi, ancak bazı yatırımcılar Fed'in küresel piyasalardaki sıkıntılara bağlı olarak tahvil alımlarının daha da azaltılmasını bir süre bekletebileceği görüşündeydi.
CBOE Volatilite endeksi <.VIX> yüzde 9.81 yükseldi. Boeing'in  kârının artmasına rağmen ileriye dönük güçlü beklentiler açıklamamasının ardından şirketin hisseleri yüzde 5.3 değer kaybetti ve Dow ve S&P 500 endeksleri üzerinde baskı oluşturdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)