E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda düşüş bekleniyor---

Borsalarda düşüş bekleniyor

Borsalarda düşüş bekleniyor
18 Temmuz 2014 - 07:13 borsagundem.com

​Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor

Rusya-Ukrayna sınırında Malezya yolcu uçağının düşürülmesi, İsrail'in Gazze'de kara operasyonuna başlamasının AB ve ABD'nin Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamaya karar vermeleri ile biraraya gelmesi sonrasında Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor.
IG, FTSE 100'ün 25, Dax'ın 57 ve Cac-40'ın 31 puan düşüşle açılacağını tahmin ediyor. 
Analistler, piyasaların gelişmelere beklentilere paralel tepki verdiklerini, ABD ve Asya piyasalarında yaşanan satışların, Avrupa borsalarında da yinelenmesini beklediklerini ifade ediyorlar.

ABD HİSSELERİ GERİLEDİ

ABD hisse senetleri dün jeopolitik gerilimin etkisinde kaldı ve günü sert bir düşüşle tamamladı. Güvenilir liman olarak görülen altın ve ABD tahvili gibi ürünlerin fiyatları ise
yükseldi. Dün borsada öğlen saatlerinde Rusya Ukrayna sınırında bir Malezya uçağının düştüğünün açıklanmasının ardından başlayan düşüşler ilerleyen saatlerde İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatması ile güç kazandı.

Bu gelişmelerin ardından Dow Jones sanayi endeksi günü 161.39 puan düşüşle 16976.81 puandan tamamladı. Endeks son iki ayın en keskin bir günlük düşüşünü yaşamış oldu.
S&P 500 23.45 puan düşüşle 1958.12 ve Nasdaq Bileşik endeksi 62.52 puan düşüşle 4363.45 puandan kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)