E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda karışık seyir hakim---

Borsalarda karışık seyir hakim

Borsalarda karışık seyir hakim
20 Haziran 2016 - 08:32 borsagundem.com

A1 Capital "İngiltere referandumu piyasalarda tüm hafta boyunca karışık bir seyre neden olabilir"

BU HAFTANIN KONU BAŞLIKLARI: MB BAŞKANLARI VE BREXIT

Geçtiğimiz Cuma 74.800-75.800 bant aralığında bir seyir sürdüren BİST100 Endeksi, haftayı %1,02'lik bir yükselişle 75.431 puan seviyesinden kapattı.
Geride bıraktığımız haftada ABD-Japonya-İngiltere gibi önemli Merkez Bankalarının Faiz kararları (Üç Bankada Para Politikasında Değişikliğe Gitmedi) öne çıkan gelişmeler olurken; Merkez Bankaları Başkanları konuşmaları ve en önemlisi Perşembe günü yapılacak Brexit oylaması, bu haftanın ana gündem maddelerini oluşturmakta.

° 21 Haziran Salı-PPK Faiz Kararı
° 21 Haziran Salı-Draghi Konuşması
° 21 Haziran Salı-Janet Yellen Konuşması
° 22 Haziran Çarşamba-Janet Yellen Konuşması
° 23 Haziran Perşembe-Brexit Oylaması
° 24 Haziran Cuma-Türkiye Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güveni
Yarın yurt içinde gerçekleştirilecek PPK toplantısı sonrası açıklanacak faiz kararında beklentiler; üst bantta 0,25 veya 0,50 baz puanlık bir indirim yapılacağı yönünde.

FED'in faiz artırımını öteleyecek olması, hükümet desteği, enerji fiyatlarının girdi maliyetlerine ve enflasyona olumlu etkileri; Merkezin faiz indirimlerine devam edeceği yönündeki beklentileri kuvvetlendiren ana nedenler.

Haftanın diğer öne çıkan Merkez Bankası veri akışını ise Yellen ve Draghi konuşması oluşturmakta.

Yellen, 21-22Haziran Salı ve Çarşamba günü Washington/Capitol Hill'de Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde yapacağı yarı yıllık sunumda (O tarafın tanımına göre ifade verecek olması) makro verilerdeki bozulmaya daha detaylı değinebilir. Dolayısıyla ABD'nin gerçek korkusu olan "Resesyona girebilme ihtimali karşısında daha önce kullanmış olduğu tüm araçları devreye sokabileceğine" dair kapsamlı bir açıklama yapılabilir. Beklentiler bu yönde oluşmaya başlamışken; bu senaryo 23 Haziran BREXİT öncesi küresel ekonominin seyrinde oldukça etkili olacaktır.
Üzücü bir gelişme olan Milletvekili Jo Cox'un öldürülmesi sonrasında Brexit referandumunun ertelenebileceğine dair haber akışı giderek artmakkta. Bu durumsa piyasalarda tüm hafta boyunca karışık bir seyre neden olabilir.
Öte yandan yapılan anketlere bakıldığında halkın Brexit konusunda halen istekli olduğu görülmekte.

Bu yönde gerek İngiltere içinde gerekse İngiltere dışında konuyla ilgili birçok açıklama ve de gelişme yaşanabilecek olup, Siyasetin Ekonomiyi geride bırakacağı bu süreçte (Ekonomik Veri Akışının Seyrek Olduğu Bu Haftada) öne çıkan isimlerin ve özellikle siyasilerin yapacakları açıklamaları yakından takip ediyor olacağız.

Doların 2,90-2,91, Dolar Endeksinin 93,400-94,000, Petrolün 48-49, Altının ise 1280-1290 Dolar/Ons seviyelerinde olduğu haftanın ilk işlem gününde dikkatli olmakta, ani kararlar vermemekte ve temkinli adımları devam ettirmekte fayda görüyoruz.

 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Gözler TCMB'de Kulaklar İngiltere'de

 

Brexit, Avrupa’nın Lehman Brothers’ı olur!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)