E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda kayalık korkusu---

Borsalarda kayalık korkusu

Borsalarda kayalık korkusu
03 Şubat 2014 - 07:36 borsagundem.com

ABD hisse senetleri haftayı düşüşle tamamladı. Yatırımcılar ralli ardından düşüşe geçince tekrar piyasaya girmenin zaman alacağını düşünüyor

ABD hisse senetlerinde geçtiğimiz yıl yaşanan büyük rallinin ardından pek çok yatırımcı kayalık bir bölgenin içine girmenin zaman meselesi olduğuna inanıyor.

Ancak pek az yatırımcı Ocak ayının yaşandığı kadar kötü geçeceğini öngördü.

Dow Jones sanayi endeksi cuma gününü 149.76 puan düşüşle 15698.85 puandan günü tamamladı. Ocak ayında yaşanan düşüş 2012 Mayıs ayından bu yana en büyük oransal ve 2009 şubat ayından bu yaşanan yaşanan en keskin puansal düşüşü ifade etti.

Dow Jones Ocak ayını yüzde 5 oranında değer kaybı ile tamamladı. Bu düşüşte gelişmekte olan piyasalarda yaşanan karmaşa ve küresel ekonomik büyümeye yönelik endişeler etkili oldu.

Geçtiğimiz günlerde gideerek artan sayıdaki gelişmekte olan ekonomide hisse senedi piyasalarında ve yerel para birimlerinde düşüşler gözlendi. Bu durum Çin'de ekonomik büyümenin beklentilerde fazla güç kaybetmesi ile birleşti. Türk Lirasında ve Güney Afrika randından yaşanan düşüş bu ülkeleri faiz oranlarını artırmaya zorladı. Cuma günü Macaristan Forinti euro karşısında son iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

iShares MSCI gelişmekte olan piyasa fonları endeksi Ocak ayını yüzde 8.6 orannda kayıpla tamamladı.
Cuma günü S&P 500 endeksi 11.60 puan ve yüzde 0.65 oranında kayıpla 1782.59 puandan ve Nasdaq bileşik endeksi 19.25 puan kayıpla 4103.88 puandan kapandı. Nasdaq bileşik endeksi cuma günü yüzde 1.74 oranında değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)