E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda satış bekleniyor---

Borsalarda satış bekleniyor

Borsalarda satış bekleniyor
27 Ocak 2014 - 07:14 borsagundem.com

Gelişmekte olan piyasalardaki risk alma iştahının azalması piyasalara satış getirebilir

Avrupa borsalarının yeni haftaya sert düşüşlerle başlamaları bekleniyor. Analistler, gelişmekte olan piyasalarda yaşanan gelişmelerin yatırımcıların risk alma iştahını azalttığı ortamda piyasalarda satışların ön plana çıkacağını öngörüyorlar. Analistler, artan belirsizlik karşısında yatırımcıların karlarını realize etmeye yöneleceklerini düşünüyorlar.
IG, FTSE 100'ün 79, Dax'ın 67 ve Cac-40'ın 24 puan kayıpla açılacağını tahmin ediyor.

GLOBAL PİYASALARDA NE OLDU?

Asya borsaları, Fed'in bu hafta yapacağı toplantısında tahvil alımlarını daha da azaltma kararı alacağı beklentileriyle gelişmekte olan piyasaların baskı altında kalmaya devam etmesi ve Çin'de kredi koşullarındaki sıkılaşmanın neden olduğu endişelerle bugün düştü. 
MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 1.6'lık düşüşle yaklaşık beş ayın en düşük seviyesine geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksindeki kayıplar yüzde 2.7'yi buldu.
Piyasada Fed'in bu haftaki toplantısında tahvil alımlarını aylık 10 milyar dolar daha azaltma kararı alması beklenirken, yatırımcılar faizin de yakın zamanda artmaya başlamasından endişe ediyor. Fed toplantısı yarın başlayıp iki gün devam edecek.
Yatırımcılar Beijing'in yüksek riskli kredilerdeki büyümeyi  sınırlamaya çalıştığı Çin'de zorlaşan kredi koşullarının yaratacağı etkilerden endişe duyuyor.
ABD borsaları gelişmekte olan ülkelere ilişkin endişelerin artmasıyla Cuma günü düştü. Geçen hafta  S&P 500 endeksi için Haziran 2012'den bu yana görülen en kötü hafta oldu.
Endekste geçen hafta yüzde 2.6'lık düşüş gerçekleşti ve 9 Ekim'den beri ilk kez 50 günlük hareketli ortalamanın altında kapandı. Dow endeksi geçen hafta yüzde 3.5, Nasdaq ise yüzde 1.7 düşüş kaydetti.
Gelişmekte olan piyasalardaki varlıklar Çin'de büyümenin yavaşlamasına dair endişelerin yanı sıra Türkiye, Arjantin ve Ukrayna'daki siyasi sorunlardan olumsuz etkilendi.
CBOE volatilite endeksi yüzde 32 ile Mayıs 2010'dan beri görülen en büyük haftalık yükselişini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)