E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda volatilite sürecek---

Borsalarda volatilite sürecek

Borsalarda volatilite sürecek
17 Mart 2015 - 14:59 borsagundem.com

Allianz Başekonomisti Erian, borsalardaki volatilitenin tahvil piyasasına büyük düşüşler getirdiğini açıkladı

Allianz şirketinin baş ekonomi danışmanı Muhammed El Erian, Project Syndicate sitesinde kaleme aldığı yazıda, politikacıları harekete davet etti

El Erian, küresel ekonominin farklı alanlarda ayrışmalara sık sık sahne olmaya başladığını, bunun ekonomik performanslar, para politikaları ve dolayısıyla finansal piyasalarda hissedildiğini belirtti.

El Erian, küresel uzlaşmazlığın şimdiden dünya genelindeki borsalarda volatilite yarattığını ve devlet tahvillerinin getirilerinde büyük düşüşlere neden olduğunu belirtti.
Uzman, önümüzdeki dönemde bu dalgalanmanın azalmayacak gibi göründüğünü belirtti ve bunun da siyasi baskıya neden olduğunu ifade etti.

MERKEZ BANKALARI TEK BAŞINA HAREKET EDEMEZ

Uzman, küresel ekonomide denge için merkez bankalarının tek başına bırakılmaması gerektiğini belirtti ve şöyle dedi:

"Kur piyasaları tek başına, aslında gerekli olan ekonomik dengelenme için lazım büyümenin desteklediği bir küresel ekonomi yaratamaz. Ulusal, bölgesel ve küresel seviyede daha iyi politikaların uygulanması da gerekli ve bu da çok daha iyi siyasi yönetim anlamına geliyor."

SİYASETÇİLERE GÖNDERME

El Erian, "Şu anda dünyada ekonomik yönetim kabiliyetlerine başvurmayan ya da başvurmayı istemeyen bir çok siyasetçi var" dedi.

Uzman yazısının sonunda şöyle dedi:

"Merkez bankaları ve piyasalar tek başına küresel piyasalara denge getiremez. Ne kadar zor olursa olsun, siyasetçilerin mantıklı para politikaları uygulamaları gerekiyor. Bunu ne kadar ertelerlerse, aldıkları kararlar o kadar etkisiz olur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)