E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yükseliş bekleniyor---

Borsalarda yükseliş bekleniyor

Borsalarda yükseliş bekleniyor
16 Ocak 2014 - 07:23 borsagundem.com

Avrupa borsalarının yükselişle açılması bekleniyor

Yatırımcılar bir yandan riskleri akıllarında tutarken bir yandan da Avrupa borsalarında yukarı yönlü bir
açılış deneyecekler IG analistleri İngiltere FTSE endeksinin 12 puan yükselişle 6831, Almanya DAX endeksinin 29 puan artışla 9762 ve Fransa CAC endeksinin 9 puan artışla 4341 puandan güne başlayacağını öngörüyor.

ASYA PİYASALARI YATAY SEYRETTİ

Asya borsaları bugün yatay seyir izlerken, Japonya'nın Nikkei endeksi ABD'de açıklanan güçlü verilerin ardından yüzde 0.5 yükseldi, ancak daha sonra günü yüzde 0.39 düşüşle tamamladı.  MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksinde bugün önemli bir değişim gözlenmedi. ABD borsaları Bank of America'nın  açıkladığı güçlü sonuçlar ve ekonomide iyileşmeye işaret eden verilerin ardından dün yükseldi. S&P 500 endeksi rekor yüksek seviyeden kapandı. Bank of America geçen yılın dördüncü çeyreğinde 3.4 milyar dolar, hisse başına ise 0.29 dolar ile beklentilerin üzerinde kâr açıkladı. Hisseleri dün yüzde 2.3 değer kazanan bankanın son çeyrekteki gelirleri ise 21.7 milyar dolar olarak açıklandı. ABD'de dün açıklanan verilere göre New York eyaletindeki üretim büyümesi verisi Ocak'ta 12.51'e yükselerek beklentilerin çok üzerinde bir değer aldı. Reuters anketine katılan ekonomistler endeksin 3.75 seviyesine yükselmesini bekliyorlardı. ABD'de üretici fiyatları ise Aralık'ta yüzde 0.4 ile beklentiler seviyesinde artarken, gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek endeks yüzde 0.3 ile beklentilerin üzerinde yükseldi. ABD'de yine dün açıklanan Beige Book raporunda ise ABD ekonomisinin Kasım sonundan geçen yılın bitimine kadar olan sürede ılımlı büyüme kaydettiği ve bazı bölgelerde büyümenin hız kazanmasının beklendiği belirtildi. 

DÖVİZ

Dolar ABD'deki ekonomik toparlanmaya duyulan güvenin artmasıyla gücünü koruyarak geçen
haftanın zayıf tarım dışı istihdam verisi öncesinde görülen seviyelere geri döndü.
ABD'de dün açıklanan veriler toparlanmaya duyulan güveni artırırken, piyasa şimdi de bugünkü TÜFE verisine odaklandı.
ABD'de dün açıklanan verilere göre New York eyaletindeki üretim büyümesi verisi Ocak'ta 12.51'e yükselerek beklentilerin çok üzerinde bir değer aldı. Üretici fiyatları Aralık'ta yüzde 0.4 ile beklentiler seviyesinde artarken, gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek endeks yüzde 0.3 ile beklentilerin üzerinde yükseldi.
Chicago Fed Başkanı Charles Evans'ın ekonominin güç kazanması halide tahvil alımlarının daha da büyük miktarlarda azaltılmasının mümkün olduğu yönündeki açıklaması da dolara destek sağladı.
Dolar karşısında 1.3581 ile yaklaşık bir haftanın en düşüğünü gören euro bugün 1.3605 EUR= seviyesinde işlem gördü.    

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)