E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yükseliş bekleniyor---

Borsalarda yükseliş bekleniyor

Borsalarda yükseliş bekleniyor
17 Ocak 2014 - 07:32 borsagundem.com

Avrupa borsalarında yüksek açılışın ardından gerileme bekleniyor

Avrupa borsalarının haftanın son gününe artıda başlamaları ancak gün içinde satışların gelmesi bekleniyor. Analistler, piyasaların sağlıklı bir düzelte içinde olduğunu, yaşanacak aşağı hareketlerin endişe yaratmaması gerektiğini ifade ediyorlar. IG, FTSE 100'ün 15, Dax'ın 10 ve CAC-40'ın 10 puan artıda açılacağını tahmin ediyor.

ABD BORSALARI GERİLEDİ

ABD'de dün açıklanan şirket karlarının hayal kırıklığı yaratması hisse senetlerinin çoğunu aşağı çeken bir
unsur oldu. Dow Jones sanayi endeksi 64.93 puan düşşle 16417.01 puandan kapanırken UnitedHealth ve Goldman Sachs Group hisseleri Dow Jones endeksi dahilindeki 30 hisseden 19'unda yaşanan düşüşe öncülük etti. 
S&P 500 endeksi 2.49 pun düşüşle 1845.89 puandan günü tamamladı. Endeks önceki iki günün toplamında yüzde 1.6 oranında yükseliş yaşamıştı. Geçtiğimiz yılda da yüzde 30 oranında yükselmiş olan S&P bu yükseliş momentumunu korumakta zorlanıyor.
Nasdaq bileşik endeksi ise dünü 3.80 puan yükselişle 4218.69  puandan tamamladı. Hisse senetleri gerilerken 10 yıllık Hazine tahvillerinin fiyatları yükseldi ve faiz oranları %2.884'ten %2.843'e geriledi.

TOKYO BORSASI DÜŞTÜ

Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kaybetti. Nikkei Endeksi, 8,19 puan (yüzde 0,05) değer kaybederek 15.734,46 puandan kapandı.

ASYA BORSALARI DA DEĞER KAYBETTİ

Asya borsaları ABD'de dün açıklanan zayıf bilançolar sonrası Wall Street'te görülen kayıpların ardından bugün baskı altında kaldı.  MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi  bugün yüzde 0.2 düşerken, Japonya'nın Nikkei endeksindeki kayıp bir ara yüzde 0.8'e kadar ulaştı.

Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities stratejisti Norihiro Fujito, yatırımcıların ABD'de piyasalar Pazartesi günü kapalı olacağı için üç günlük tatil öncesinde pozisyonlarını azalttıklarını söyledi.    
ABD'de Dow ve S&P 500 endeksleri Goldman Sachs  ve diğer bankaların açıkladıkları sonuçların yatırımcıları memnun etmemesinin ardından dün düştü. S&P 500 önceki gün gördüğü rekor yüksek seviyeden geriledi.

Goldman Sachs ve Citigroup'un  tahvil işlemlerinden elde edilen gelirlerin çeyreklik kârı olumsuz etkilediğini açıklamalarının ardından finans hisseleri piyasa üzerinde baskı oluşturdu. ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs geçen yılın dördüncü çeyreğinde hisse başına 4.60 dolar ile beklentilerin üzerinde net kâr açıkladı. Bankanın kârı beklentilerin üzerinde yer almasına rağmen, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 azaldı.ABD'li banka Citigroup geçen yılın dördüncü çeyreğinde hisse başına 0.85 dolar ile beklentilerin altında kâr açıkladı.Goldman'ın hisseleri yüzde 2, Citigroup hisseleri yüzde 4.4 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan17 Ocak 2014 10:06

    bizdede satiş olacakkk almayın 62 bin olacak endeks ordan alınabilir az da ha sabir mal sahıbı olmayın şim dılik beklemek en güzeli piyasalar iyi verı ler vermıyor