E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yükseliş bekleniyor---

Borsalarda yükseliş bekleniyor

Borsalarda yükseliş bekleniyor
29 Ocak 2014 - 08:03 borsagundem.com

Avrupalı yatırımcılar Fed kararı öncesi bir miktar risk alabilir

Bugün sona erecek Fed toplantısı öncesinde yatırımcıların ihtiyatlı hareket etmekle birlikte bir miktar risk alacakları ve Avrupa borsalarının güne yükselişle başlayacakları tahmin ediliyor.
IG, FTSE 100'ün 48, Dax'ın 96 ve Cac-40'ın 39 puan artıda açılacağını tahmin ediyor.
Analistler, gelişmekte olan hisse senedi piyasaları ve para birimlerinde yaşanan keskin düşüşlerin yatışması ile birlikte ABD piyasalarında görülen toparlanmanın, Avrupa borsalarına da yansıyacağını savunuyolar.

GLOBAL PİYASALARDA NELER OLDU?

Asya borsaları TCMB'nin faizlerde sert artışlara gitmesinin piyasalarda sağladığı rahatlamayla bugün yükseldi. TCMB kararının ardından gelişmekte olan pazarların istikrar kazanacağı ve genel olarak risk iştahında canlanma görüleceği beklentileri arttı.
MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi üç günlük düşüşün ardından bugün yüzde 1.2 yükseldi.
Piyasada Fed'in bu haftaki toplantısında tahvil alımlarını aylık 10 milyar dolar daha azaltma kararı alması bekleniyor. ABD'de dün başlayan Fed toplantısı bugün sona erecek.
ABD borsaları ilaç şirketi Pfizer'in  açıkladığı güçlü kârın yatırımcılarda sağladığı rahatlamanın ardından dün yükselirken, piyasada gözler Fed'in bugün sona erecek para politikası kurulu toplantısından çıkacak karara çevrildi. 
ABD borsalarının kapanışı sonrasında ise TCMB'nin faizlerde sert artışlara gitmesinin ardından ABD borsa endeks vadelilerinde yükseliş gerçekleşti.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)