E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yükseliş bekleniyor---

Borsalarda yükseliş bekleniyor

Borsalarda yükseliş bekleniyor
26 Şubat 2014 - 07:16 borsagundem.com

Avrupalı yatırımcılar yatışan Ukrayna gündemi ve Avrupa şirketlerinin bilançoları ile yükseliş yaşayabilir

Avrupa borsalarının dün yaşanan aşağı hareketlerin ardından bugün bir miktar toparlanmaları ve güne artıda başlamaları bekleniyor. 
Analistler, Ukrayna'da politik risklerin yatışması ve Avrupa şirketlerinin mali yıl sonuçlarının beklentilerin üzerinde gelmeye devam etmesinin bugün piyasalara destek vereceğini öngörüyorlar. IG, FTSE 100'ün 2, Dax'ın 8 ve Cac-40'ın 2 puan artıda açılacağını tahmin ediyor.

ABD BORSALARI HAFİF GERİLEDİ

ABD hisse senetleri dünü küçük çaplı kayıplarla tamamladı. Yatırımcılar zayıf ekonomik verilerin etkisinde kaldı.Gün içinde 60 puana kadar varan bir düşüş yaşayan Dow Jones Sanayi endeksi günü 27.48 puan kayıpla 16179.66 puandan tamamladı. S&P 500 endeksi 2.49 puan düşüşle 1845.12 puandna kapandı. Finans ve telekomünikasyon sektörü hisseleri endekste yaşanan
düşüşe öncülük etti.Nasdaq Bileşik Endeksi 5.38 puan kayıpla 4287.59 puandan 
kapandı.

BORSA İSTANBUL GÜNE NASIL BAŞLAR?


Dün artan siyasi gerilime bağlı olarak sert değer kaybeden hisse senetlerinin zayıf alımlarla güne başlaması beklenirken, gün içinde siyasi gelişmelerle volatilenin yükselebileceği belirtiliyor. 
BIST-100 endeksi dün yüzde 3.21 düşüşle 62,123.84 düşüşle kapandı. VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Şubat sonu vadeli kontratları  ilk işlemlerde yüzde 0.4 yükselişle 
75.4000 seviyesinde işlem görüyor.
Gedik Yatırım analisti Yunus Kaya, "Dünkü satışların ardından siyasi alanda negatif haber gelme olasılığı nedeniyle zayıf bir alım tepkisiyle açılış bekliyoruz. Siyasi gelişmeleri 
izleyeceğiz" dedi.
Kaya endekste 61,000 destek düzeyinin izlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Bu seviyenin kırılması halinde hızlı satışlar görülebilir. Ani yükselebilecek siyasi tansiyon bu seviyeleri 
test etmemiz yol açabileceğinden önümüzdeki dönemde dalgalı bir seyir görebiliriz" dedi. 
İki gün önce Başbakan Tayyip Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından Erdoğan söz konusu kayıtları, "montaj ve hain saldırı" ve "dublajını kendi yaptıkları bir piyes" olarak nitelendirdi.
Siyasi endişelerin artması öncesi Pazartesi akşam saatlerinde 2.1763 seviyesindeki olan dolar/TL dün yüzde 2'nin üzerinde değer kaybı ile 2.2238 seviyesine kadar yükseldi. Bugün 
ise 2.20 seviyesinin üzerinde seyrediyor. 
Çelebi Havacılık Holding, bağlı ortaklığı Çelebi Hava Servisi'nin  borsada işlem gören paylarını 31 Aralık 2014'e kadar piyasa koşullarına bağlı olarak, uygun görülecek dönemlerde satın alma kararı aldı. 
KAP'ta yer alan bilgiye göre şirkette Çelebi Havacılık Holding'in yüzde 77.36 hissesi bulunurken; yüzde 22.64 pay ise diğer hissedarlara ait. Hisseler dün 14.5 liradan kapandı. 

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları Wall Street'teki yatay kapanış ve Çin'deki şeffaf olmayan politika adımlarına dair endişelerin yatırımcıları tedirgin etmesinin ardından bugün kazanımlarını korumakta zorlandı. 
MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.3 yükselirken, Japonya'nın Nikkei Endeksi yüzde 0.2 düştü. 
Gelişmekte olan ülke borsaları MSCI endeksi yüzde 0.4 artıda bulunuyor. 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)