E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yükseliş sürecek!---

Borsalarda yükseliş sürecek!

Borsalarda yükseliş sürecek!
03 Temmuz 2014 - 08:00 borsagundem.com

Merkez bankalarının düşük faiz politikalarının etkisiyle, küresel çapta borsalarda yükselişin süreceği belirtildi

Pennsylvania Üniversitesi Finans Profesörü Jeremy Siegel, düşük faiz oranlarının da etkisiyle borsalarda yukarı yönlü hareketliliğin süreceğini söyledi.

Dow Jones Sanayi endeksi yıl sonunda kolaylıkla 18 bin seviyesini aşar diyen Siegel, "19-20 bin seviyesini görebilir mi? Görebilir" diye konuştu. Siegel, "Bundan bir yıl önce de dediğim gibi, hisse senedi piyasalarında aşırı değerlenme, düzeltme yaşanmadan önce sıklıkla yaşanan bir durum" dedi. Siegel, piyasalarda önümüzdeki 12 ay boyunca yüksek volatilite görülebileceği uyarısında bulundu.

DİKKAT EDİLECEK FAKTÖRLER

Piyasalardaki yükseliş ivmesinin önüne geçebilecek birkaç faktörün olduğunu söyleyen Siegel, şöyle devam etti: “En büyük endişem enflasyon cephesiyle ilgili. Arzda bir takım sıkıntılar baş gösterirse, düşük istihdam ücret artışları yaratırsa ve bu üretimle doğru orantılı olmazsa, petrol fiyatları daha da artarsa bu sıkıntı yaratabilir.” Profesör, “Yükselen petrol fiyatları kesinlikle bir sorun” diye devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)