E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yükseliş sürüyor---

Borsalarda yükseliş sürüyor

Borsalarda yükseliş sürüyor
26 Kasım 2013 - 06:51 borsagundem.com

İran açıklamalarıyla piyasalarda başlayan rahatlama hisse senedi piyasalarının yükselişine neden oluyor

İran'a yaptırımların hafifletileceği yönündeki açıklamalar borsalarda yeni bir yükseliş dalgası getirdi. Son dönemde rekor üstüne rekor kırmaya devam eden Dow ve Nasdaq yükselirken &P geriledi. ABD endekslerinde dün hafif bir yükselişle gün tamamlanırken, Nasdaq Bileşik endeksi 13 yıldan bu yana ilk kez 4000 puanın üzerine çıktı. Nasdaq, en son 2000 yılında 4000 puanı görmüştü. Bununla birlikte endeks günü bu seviyenin üzerinde tamamlamayı başaramadı. Dow Jones sanayi endeksi 7.77 puan yükselişle 3394.57, Nasdaq bileşik endeksi 2.92 puan artışla 3994.57 ve S&P 500 endeksi 2.28 puan gerileyerek 1802.48 puandan kapandı.

PETROL DÜŞÜŞE GEÇTİ
Petrol fiyatları, İran ile dünya güçlerinin ülkenin nükleer programı konusunda ön anlaşmaya varmalarının ardından geriledi. ABD hisseleri dalgalı biraseyirl izlerken, altın erken saatlerdeki kayıplarını azalttı. Yen ise düşüş yaşıyor.
Brent petrol yüzde 1.5 gerileyerek New York saati ile 10:06'da 109.37 dolar oldu. İran dün, petrol, otomobil parçaları, altın ve değerli metaller konusundaki yaptırımların hafifletilmesi karşılığı nükleer aktiviteleri sınırlama konusunda anlaşmaya vardı ve bu anlaşma sonucu 10 yıldır süren kilitlenmenin açılmasında ilk büyük adım atıldı. ABD'de askıda konut satışları, yükselen borçlanma maliyetlerinin konut sektöründeki toparlanmayı olumsuz etkilemesi ile, Ekim ayında beklenmedik bir şekilde düşüş yaşayarak üst üste beşinci ayda geriledi.
Wilmington Trust varlık tahsisi yöneticisi Cam Albright, "Piyasa gereksiz bir şekilde aşırı genişlemedi, fakat muhtemelen mütevazı şekilde yoğun. Bilançolar ve ekonomik büyümedeki bu başarılı gelişim devam etmedikçe, piyasanın çok daha yukarılara gideceğini düşünmek biraz zor. Bence 2014'e girmemizle ABD'de genişleme devam edecek" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)