E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yüzde 50 düşüş olabilir---

Borsalarda yüzde 50 düşüş olabilir

Borsalarda yüzde 50 düşüş olabilir
10 Temmuz 2015 - 11:35 borsagundem.com

Önümüzdeki dönemde küresel piyasalarda yüzde 50'ye varan düşüşler yaşanabilir

CNBC sitesinde yer alan bir analizde, önümüzdeki dönemde üç ana nedenden ötürü Wall Street başta olmak üzere küresel borsalarda yüzde 50 düşüş yaşanabileceğine işaret edildi.

Analizde bu üç neden Yunanistan, Çin ve ABD Merkez Bankası Fed'den gelecek faiz artışı olarak sıralandı. 

Yatırımcıların bu üç nedenden dolayı risk iştahlarını azalttıkları ve küresel yatırım hacminin azalacağı da ifade edildi.

Analizde, bu endişelerin yüzde 50'ye yakın düşüş getireceğine vurgu yapıldı. 

Finansal danışmanlık şirketi Renaissance Capital'in küresel Başekonomisti, 2008'deki küresel krizin üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen, küresel ekonomi ve yatırım ortamının hala kırılganlığını koruduğuna işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YILMAZZ10 Temmuz 2015 15:09

    ''''önümüzdeki dönem'''çok net bir zaman tespiti olmuş:))hele hele gerekçelere bakınca vay be bunlardan hiç haberimiz yoktu,,, vallamı ,hadi ya,,yemin et,, diyesim geliyor:))DOW ENDEKSİ 16500 seviyelerini hedefledi,iç dinamiklerde ekonomik anlamda verilere bakıldığında endişe verici tablo var..faizlerde kademeli artış kaçınılmaz hale gelmiş durumda,bu durum yatırımcıların dalğa boyu yüksek bir piyasaya hazırlıklı olmaları gerektiğini ayen beyan haber veriyor.!!!buda risk iştahını azaltan daha güvenli limanlara kaçışı sağlayan bir faktördür.!!

  • yatırımcı10 Temmuz 2015 14:49

    uzaktan bakacaksanız....bu üç alternatiften büyük para sahipleri için o anda hangisi cazip....bu üçlemeden borsa çıkıyorsa hava nasıl olursa olsun borsaya girin derim....borsa tepe noktalarından yüzde % 60 ila % 70 geri gelmedikçe bu adamlar borsa'ya gelmezler....kendi haline bırakırlar....

  • borsacı10 Temmuz 2015 14:48

    borsa'da kazanmanın en iyi yolu büyük spekülatörlerin dümen suyuna gitmektir....bu kişiler borsa’ya girip çıkarlar...spekülatör dediğiniz kişiler faiz, döviz, ve borsa üçgeninde dolaşırlar....ben buna bermuda şeytan üçgeni diyorum....

  • dealar10 Temmuz 2015 14:47

    cennete giden en kestirme yol trenddir....onun tersinde hareket etmeyin...kimse faiz oranlarının gideceği yönü ekonominin gidişatını ya da borsa'nın gelecekteri dumurumu önceden tahmin edemez...

  • jokey10 Temmuz 2015 13:48

    apranti analizciler piyasalara çıktılar hayatlarında kriz görmeyen sözde aprantiler yorum yapmakda

  • varol10 Temmuz 2015 12:59

    acemi analistlerin saçma yorumlarindan bir tanesi daha ! Ancak faizler belli bir yere ulastinca artik sürdürülemez bir seviyeye geldikten sonra krizler patlar ve borsalarda % 50'ye yakin düzeltmeler görülebilir... bunada zamani geldiginde piyasalar karari verir... hiçbir analist, hiçbir ekonomist neyin ne olacagini önceden bilemez !!! sadece tahmilerden ibarettir !!!

  • BORSACI10 Temmuz 2015 12:50

    7 Haziran seçimlerinde Türk milleti siyasi partilere uzlaşın problemleri birlikte çözün dedi. Ama onlar, ellerini taşın altına sokmadı.. Piyasa hâlâ küçük bir ümit ışığı olsa da hükümet kurulur, diye bekliyor.. Bu yüzden hisse senetlerinden kaçış hızlanmadı. Aynı şekilde Türk Lirasındaki kayıplar da sınırlı kaldı. Oysa Türkiye adım adım erken seçime gidiyor. Çareler tükenince dolar 2.80 TL’yi aşıp 3 TL’ye yönelir.. BIST %20 fire verir. Peki hiç kurtuluş umudu yok mu? Var tabii ki, ama dağın arkasında!..

  • Analist10 Temmuz 2015 12:12

    BİST kesinlikle pozitif ayrışır, zira yatırımcı yok.

  • e10 Temmuz 2015 12:10

    inandırıcı değil