E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsalardaki satış baskısı güçlenerek devam edebilir---

Borsalardaki satış baskısı güçlenerek devam edebilir

Borsalardaki satış baskısı güçlenerek devam edebilir
07 Ekim 2020 - 09:24 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yurtdışına paralel satıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor

Güne alıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde yükseliş eğilimini devam ettirse de gün sonuna doğru artan kar satışlarıyla gerileyerek günü %0,60 düşüşle 1.1.153,71’den kapattı. Başta ABD borsaları olmak üzere yurtdışı borsalar, Fed başkanı Powell’in ekonomik toparlanmayla ilgili endişelerini tekrarlaması ve ABD başkanı Trump’ın ek teşvik paketi görüşmelerini seçim sonrasına kadar durdurma talimatı verdiğini söylemesi sonrası sert satışlarla karşılaştı.

Teşvik paketinin rafa kalkması sonrası yurtdışı borsalarda risk alma iştahının yaklaşan ABD seçimlerinin de etkisiyle zayıflamayabilir ve borsalardaki satış baskısı güçlenerek devam edebilir.

TL’deki değer kayıpları ve negatif ayrışma devam ederken, BIST günü bankacılık hisseleri öncülüğünde satıcılı tamamladı. S-400 hava savunma sistemlerinin test edileceğine yönelik haber akışı ve anketlerde önde giden ABD başkan adayı Biden’ın Türkiye’ye yönelik söylemleri, TL varlıklardaki negatif fiyatlamada etkili oldu. BIST’te kısa vadeli güçlü yükseliş sonrası yurtdışı borsalardaki satıcılı seyrin de etkisiyle satışlarının devam etmesi beklenmektedir. Kurlardaki yükselişin devam etmesi durumunda özellikle banka hisseleri öncülüğünde kar satışlarının güç kazanması beklenir. Yurtdışında piyasalar, ABD seçimlerine yönelik beklentiler, Trump’ın çelişkili söylemleri nedeniyle teşvik paketine ve Trump’ın sağlık durumuna ilişkin gelişmeleri takip etmeye devam edecek.

Yurtiçinde ise jeopolitik riskler ve kurlardaki yukarı yönlü eğilim kısa vade BIST üzerinde negatif baskıya neden olabilir. CDS’ler gerileyeme devam ederek günü 503 seviyelerinden kapatırken, CDS’lerde düşüş eğiliminin devam etmesi kısa vadede TL varlıklar üzerindeki negatif baskının azalmasını sağlayacaktır. BIST kapanışına göre ABD vadeli endeksleri %1’i aşan düşüşlerle seyrederken, Asya borsalarında karışık bir görünüm var. Endeksin güne yurtdışına paralel satıcılı bir eğilimle başlaması ve gün içinde tepki alımı denemeleri oluşsa da kar satışı baskısının kısa vadede devam etmesi beklenmektedir.

Piyasalarda dalgalanma sonrası pozitif fiyatlama görülebilir

Jeopolitik riskler kısmen etkili oluyor

TL varlıklarda toparlanma görülmedi

Piyasaların gündemindeki risk unsurları

Merkez bankalarının fiyatlamalara etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halil Okan 08 Ekim 2020 00:02

    Burda da satış baskısı yok. Borsanın içini boşaltan eş zamanlı alıp yüklü miktarda satanlar var gruplar çeteler vs..spk topyekun borsayı açığa satış sonra tek fiyat sonra brüt takas kredili işlem getirmeli..ve borsada alim satim kota olmalı ADAM 500 bim lot alıp 10 kademe yukarıda verir sonra ardına herkes satar bu yatırım deil kumar olur. Spk duyuyormusun...