E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların geri dönüşü sürecek---

Borsaların geri dönüşü sürecek

Borsaların geri dönüşü sürecek
04 Mayıs 2020 - 12:34 borsagundem.com

Dünya borsaları mayıs ayına olumsuz bir atmosferle giriş yaptı. Fakat virüsün etkilerinin azalmasıyla birlikte tüketici talebinde patlama olması bekleniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mayıs ayına negatif seviyede başlayan küresel borsalar piyasa uzmanlarının mart ayı diplerinin tekrar test edileceğine dair endişelerinin artmasına neden oldu. Fakat yatırım firması National Securities’in Baş Piyasa Stratejisti Art Hogan borsaların mart ayı diplerini tekrar test edeceğine dair görüşlere katılmadığını belirtti.

Hogan'a göre, piyasanın tarihsel eğilimlere dayalı önceden belirlenmiş bir rota izleyeceğini öne sürmenin yanlış olduğunu gösteren benzeri görülmemiş birçok faktör var. Salgının yayılmasını engellemek ekonomiyi dondurma kararı bu faktörlerden sadece bir tanesi.

Baş Piyasa Stratejisti CNBC’ye verdiği röportajda piyasaların düzelme eğilimine oldukça hızlı girdiğine dikkat çekerek, “Genellikle ABD Merkez Bankası’nın (FED) ve özellikle de ABD Kongresi’nin bu noktaya gelebilmesi çok uzun bir zaman alır. Şu anda şirketler de ekonomiyi destekliyor bu destek rekor bir zamanda geldi” ifadelerini kullandı.

Hogan'ın görüşü daha iyimser olabilir fakat o da keskin ve sürdürülebilir bir ralli beklemiyor.
“Yüzde 20’lik düşüşün biraz fazlası ile yüzde 20’lik yükselişin biraz azının arasında bir orta bölgedeyiz” diyen Hogan, “Bu bölge ilk yarının büyük bir bölümünde bulunacağımız yer olacak” ifadelerinde bulundu.

Hisse senetleri mayıs ayında negatif bölgede başladı. Ama 23 Mart’taki dip seviyesinden bu yana, S&P 500 ve Dow sırasıyla %23 ve %24 yükseldi.

Bu geri dönüş Hogan’ı şaşırtmıyor. Hogan dip tarihinin beş gün öncesinde verdiği bir röportajda ABD’de hisselerin korona virüs vakalarının zirveye çıkmasından önce dibe vuracağını öngörmüştü. Baş Piyasa Stratejisti şimdiyse virüs konusunda kat edilen bir ilerleme olduğunu ifade ediyor.

Hogan vaka sayısındaki düşüşün devam etmesi durumunda 2021’in 2020’den çok daha iyi görüneceğini sözlerine ekledi.

Hogan’ın yönetimi altında 15 milyar dolarlık paraya çevrilebilir servet bulunuyor. Ekonomideki yavaş ama tedbirli bir açılmanın büyük olasılıkla başarılı olacağını öngören stratejist bu düzelmenin bir talep çılgınlığına da sebep olacağını söyledi.

Tüketimde büyük miktarda gecikmenin olduğunu belirten Hogan, "Belki de dördüncü çeyreğe ve kesinlikle 2021'e kadar patlayan bir miktar bastırılmış ekonomik enerji olacaktır" dedi. Büyük bir finansal kriz yaşanmadığını belirten Hogan, ABD ekonomisinin ve Amerikan şirketlerinin bilanço göstergelerinin iyi durumda olduğunu sözlerine ekledi.

Küresel borsalarda ABD gerilimi

 

Wall Street’te geri dönüş korkusu

 

Ekonomi zorlanırken borsa nasıl yükseliyor?

 

Borsa İstanbul ikinci çeyreğe düşüşle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Net 05 Mayıs 2020 01:38

    Net HOLDİNG

  • TARKUT TARKAN04 Mayıs 2020 23:59

    birinci ceyrek bilançolarını yalandan iyi açıklayıp millete kitleyecekler.altın altın altın.madem borsalar gidecek ise altın da bir emtia değilmi dünden gider.

  • Sabahattin Tok04 Mayıs 2020 21:36

    AKLI BAŞINDA İNSAN BU ORTAMDA BORSAYA BULAŞMAZ  BU VÜRÜSÜN EKONOMİLERE TÜM DÜNYADA AĞIR TAHRİBATA SEBEP OLACAK  BEN BORSALARIN BİZİMKİDE DAHİL DİP YAPTIĞINA İNMIYORUM ÇOK AĞIR TAHRİBATA SEBEB OLACAK VÜRÜS YT DEYİLDİR

  • EKOL04 Mayıs 2020 15:13

    BU BORSANIN İYİ GÜNÜ BORSAMI KSLMIŞ KUMARHANE 1 TL LİK HISSE 30 TL OLMUŞ SPK KEBAP YIYOR DİGERLERİDE İÇİ BOŞ TİNTİN HISSELER SAKIN GİRMEYİN DAHADA BEYER OLACAK