E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların kaderini Yellen belirleyecek---

Borsaların kaderini Yellen belirleyecek

Borsaların kaderini Yellen belirleyecek
11 Şubat 2014 - 06:46 borsagundem.com

Fed'in yeni Başkanı Janet Yellen'in bugün Kongre'de yapacağı konuşmaya odaklanmayı tercih etti

Şubat ayı başından bu yana yükselişini sürdüren ve kayıpların bir kısmını telafi eden ABD hisse senetleri piyasası dün de artı da kapanmayı başardı. ABD hisse senetleri haftanın ilk işlem gününü ılımlı bir yükselişle tamamladı.
Yatırımcılar son dönemde açıklanan verilerin ekonomik zayıflığa işaret etmesini bir kenara bırakarak, Fed'in yeni Başkanı Janet Yellen'in bu hafta Kongre'de yapacağı konuşmaya odaklanmayı tercih etti.
Dow Jones endeksi 7.71 puan artışla 15801.79, Nasdaq Bileşik Endeksi 22.31 puan artışla 4148.17 puan ve S&P 500 Endeksi 2.82 puan artışla 1799.84 puandan Pazartesi gününü tamamladı. 

BORÇ TAVANI İÇİN ÖNLEM ALINIYOR

ABD borç tavanını aşmasını önleyecek adımlar atıyor. ABD Hazinesi tarafından yapılan açıklamada federal çalışanlar emeklilik fonuna yönelik yatırımların askıya alıncağı ifade
edildi. Bu karar hükümetin borç tavanının aşılmamasına yönelik çabalarının sonuncusu oldu. 
 ABD Hazine Bakanı Jacob Lew, yasa koyuculara gönderdiği mektupta hükümetin Kamu Hizmeti Emeklilik ve Engelliler Sandığı ve Devlet Menkul Kıymetler Yatırım Fonu'na yönelik yatırımlarını durdurması gerektiğini bildirdi.

KRİTİK TARİH 27 ŞUBAT

Bu adımların birlikte toplam 175.1 milyar dolara yakın bir paranın Hazine tarafından kullanabileceği anlamına geliyor. Hazine Müsteşarlığı alınan bu tip önlemler sayesinde hükümetin 27 Şubat tarihine kadar zaman kazanacağını ve borçlanmaya devam ederek, yükümlülüklerini yerine getirebileceğini öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)