E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların kırılganlığı yatırımcıları korkutuyor---

Borsaların kırılganlığı yatırımcıları korkutuyor

Borsaların kırılganlığı yatırımcıları korkutuyor
09 Temmuz 2020 - 14:52 borsagundem.com

Borsalara yeni giren yatırımcılar hisselerde birlikte hareket ederek hisse senetlerinin aşırı yükselmesine veya düşmesine sebep olurken oluşan bu durum yatırımcıları korkutuyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Artan korona virüs vakalarıyla birlikte birçok stratejist borsalardaki rallinin zedeleyeceğinden neredeyse emin. Borsalar korona virüs kriziyle beraber tarihinin en hızlı düzeltmesini yaşarken kriz önceki seviyeye geldi sayılır. 2018 yılında keskin yükselişin bir benzeri tekrar yaşandı.

Şimdi ise yatırımcılar borsaların keskin rallisinden sonra gelen yükselişin gideceğinden korkuyor. Borsalarda aşırı yüksek ve aşırı düşük arasındaki değişme eğilimi son derece sıklaştı.

Bank of America stratejistleri bu durumu borsalarda kırılganlık artı olarak açıklarken borsalardaki kırılganlık 2008 finans krizine kadarki döneme göre beş kat arttığını söyledi.

Bankanın Stratejisti Benjamin Bowler, borsalara yeni giren genç yatırımcıların televizyonda gördüğü haberlere aşırı duyarlı olduğunu ve birlikte hareket ederek hisse senetlerini aşırı yükseltip, aşırı düşmesine sebep olduğunu söyledi.

Salı günü ABD borsalarının beş günlük kazanç serisi bozukurken Ritholtz Varlık Yönetiminin Araştırma Direktörü Michael Batnick, S&P 500 endeksinin 1993 yılına kadar günümüzdeki gibi %28’lik hareketlerini izledi. Bu hareket günümüz dışında sadece 2011, 2009, 2008 ve 1999 yıllarında yaşandı.

Batnick borsaların Mart ayında dip yaptıktan sonraki rallisiyle birlikte yatırımcıların borsalardaki volatiliteyi unutarak risk iştahını kabarttığını söyledi.

Stratejiste göre piyasalar hala dalgalı bir seyir izlerken artan risk iştahıyla birlikte yeni yatırımcılar borsalara girmeye devam ediyor.

Borsalarda çifte bela

Borsalar ekonomiyi yansıtmıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil09 Temmuz 2020 21:35

     Endeks kriz yada virüs yokmuş gibi eski seviyesine geri geldi. Hayattaki gerçek piyasaya bakarsak eğer tehlikeler ve önlemler devam ediyor.  Sanki gerçek dünyadan bağımsız hiçbir şey yok muş gibi sanal borsa coştu bugünlerde ,  ama gerçekleri de görmek gerekir. Yoksa yanlış hesap elbet bir yerden dönecektir.  Gelecek olan yeni bilanço lar bana göre iç açıcı değil.  O yüzden borsa geri salma ihtimali kuvvetleniyor şimdilik,  ilerleyen zamanlar neyi gösterir bilemem.  Çok kritik seviyeler olduğu ortada gibi

  • Erkan09 Temmuz 2020 19:04

    Bistte bahar havası milleti gaza getirdi küçük yatırımcılar geldi ama bu gidiş uzun sürmez endex çok şişti birilerinin elinde patlıcak gibi...

  • Öendeks09 Temmuz 2020 18:27

    Yoo bizim küçük yatırımcı korkmuyor hatta 200 bin bekleyen var endeksi nesiyle götürecekse oraya :)))