E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsanın değerini katlayacaklar!---

Borsanın değerini katlayacaklar!

Borsanın değerini katlayacaklar!
05 Nisan 2016 - 12:42 borsagundem.com

Suudi Arabistan borsanın piyasa değerini ikiye katlamak istiyor

Suudi Arabistan, dünyanın en dışa kapalı borsaları arasında yer alan hisse senedi piyasasının toplam piyasa değerini iki katına çıkarmayı planlıyor.

Suudi Arabistan bu hedefi gerçekleştirmek için hisse senedi piyasalarına onlarca şirketin halka arzını sağlamak ve yabancı yatırımcıların Suudi borsasına yatırım yapmalarını kolaylaştırmak istiyor.

Suudi Arabistan'da sermaye piyasalarını düzenlemekle yetkili kurumunun başkanı olan Mohammed Al-Jadaan, özel şirketlerin halka arzını sağlamayı hedeflerken devlet şirketlerinin özelleştirilmesi yoluyla hisse senedi piyasalarını desteklemek istiyor. Al-Jadaan, 7 yıl içerisinde Tadawul Endeksi'nde halihazırda 170 seviyesindeki şirket sayısının 250'ye çıkarılması ve Endeks'in 380 milyar dolar düzeyindeki piyasa değerinin Suudi Arabistan GSYİH'sine uygun seviyeye getirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Al-Jadaan, Suudi Arabistan yönetiminin "Tadawul Endeksi'nin ülkenin ekonomisinin boyutlarını gerçek anlamda temsil eden bir düzeye geldiğinden emin olmak" istediğini söyledi. Al-Jadaan, halihazırda Tadawul Endeksi'ne kote olan şirketlerin GSYİH'nin yaklaşık yüzde 57'sine denk geldiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)