E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsanın hafif yükselişle açılması bekleniyor---

Borsanın hafif yükselişle açılması bekleniyor

Borsanın hafif yükselişle açılması bekleniyor
02 Ekim 2017 - 09:26 borsagundem.com

BİST 100 endeksinin haftanın ilk işlem gününe alıcılı başlaması bekleniyor

Borsa İstanbul'un güne hafif yükselişle başlaması bekleniyor. Alan Yatıırm'ın analizine göre işte piyasada beklenenler

BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL POZİTİF RİSK İŞTAHI İLE HAFİF YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, global pozitif risk iştahı paralelinde yükselişle başlamasına karşın gün kapanışına doğru Dolar’da görülen yükseliş ile birlikte gelen satışlar eşliğinde günü %0,2 yükselişle 102,908 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,1 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise %1,3 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

BİLANÇO SEZONU VE ABD TAHVİL FAİZLERİNDE GERİLEME BEKLENTİMİZ EŞLİĞİNDE HAFTA GENELİNDE YÜKSELİŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

Bu hafta 2017 yılı üçüncü çeyrek bilanço açıklama sezonunun başlaması ve iyi bilanço açıklaması beklenen hisselerin ön plana çıkması ile birlikte pozitif seyir izleyeceğimizi düşünmekteyiz. Ek olarak, bu hafta açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin kasırgalar nedeniyle zayıflayacak olması ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde düşüşe ve global risk iştahının artmasına neden olabilir. Özetle, ABD’de 10 yıllık tahvil faizlerinde gerileme beklentimiz ve üçüncü çeyrek bilanço açıklama sezonunun başlamasına paralel olarak bu hafta, Eylül ayının aksine pozitif seyir izleyebileceğimizi düşünmekteyiz. Bugün yurtiçinde piyasalar Eylül ayı imalat PMI verisini, haftanın geri kalanında ise Salı günü yurtiçi Eylül ayı TÜFE, Çarşamba günü ABD’de tarım dışı istihdam verisine gösterge sayılan ADP verisi, Cuma günü ise ABD’de tarım dışı istihdam ve işsizlik oranını takip edecek. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükselişle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)