E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsanın haftaya alıcılı başlaması bekleniyor---

Borsanın haftaya alıcılı başlaması bekleniyor

Borsanın haftaya alıcılı başlaması bekleniyor
12 Ekim 2020 - 09:19 borsagundem.com

Pandemi sürecinde rekor üstüne rekor kıran küresel borsalar ikinci dalağa riskine aldırış etmeden yükselişini sürdürüyor. Bu haftada olumlu seyrin sürmesi bekleniyor

Hisse senedi piyasalarında pozitif hava artarak devam ediyor. Geçen hafta ABD'de teşvik umutlarının artması ve Çin ekonomisiyle ilgili gelen pozitif sinyallerin tüm Asya’ya yayılacağı beklentisi küresel piyasalardaki pozitif havayı destekledi.

Çin'in, son aylarda Yuan'da yaşanan değerlenmeyi sınırlamak için attığı adımlarla Yuan değer kaybederken, Çin borsası öncülüğünde gelen ilk rakamlar pozitif. Yuan öncülüğünde de TL ve diğer gelişmekte olan ülke para birimleri hafif baskı altında. Yurtiçinde ise jeopolitik riskler bir taraftan takip edilirken, cuma günü TCMB'nin TL'nin swap faizini artırması ve Karadeniz'deki gaz keşfinde revizyon yapılabileceğine yönelik beklentilerle değer kazanan TL'de bu sabahki kayıplar sınırlı. Bu gelişmeler ışığında endeksin güne alıcılı bir görüntüyle başlamasını ve gün içerisinde de alıcılı bir görüntü sergilemesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)