E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da yatay seyir beklentisi---

Borsa'da yatay seyir beklentisi

Borsa'da yatay seyir beklentisi
27 Aralık 2016 - 09:30 borsagundem.com

Güne yatay başlamasını beklediğimiz endeksin teknik göstergelerindeki güç kaybı sürüyor

Tatil günleri ve yarım günler dahil, yılın en düşük işlem hacmine sahip günü tamamlayan endeksin haftanın ilk işlem günündeki kapanışı 77.029 seviyesinde gerçekleşti. %0,07'lik bir yükselişe işaret eden bu kapanışla beraber Noel tatilinin etkisininin ciddi şekilde hissedildiğini gördük. USD/TL'de de, endeksin kapandığı saatler itibarıyla düşük bir volatilite ile 3,5120 seviyesi görüldü.

Dün Noel tatili nedeniyle yurtdışı borsalarının önemli bir kısmı kapalıydı. Bu nedenle ABD ve Avrupa tarafında herhangi bir veri bulunmuyordu. Sabaha karşı gelen veriler ise daha çok Asya borsalarını ilgilendirmekteydi. Çin'de sanayi şirket kârları Kasım ayında, kömür ve metaller gibi ürünlerin fiyatlarının artmaya devam etmesi ile birlikte yıllık %14.5 artarak 774.6 milyar yuana (111 milyar dolar) çıktı. İki yılı aşkın sürenin en güçlü yükselişine işaret eden bu veriye rağmen Çin borsasında yataya yakın hareketler söz konusu. Japonya'da ise enflasyon Kasım ayında; düşüşünü 9. aya taşıdı ve deflasyonist trendini sürdürdü. Bu durum BoJ'un enflasyonu canlandırma konusunda halen zorlandığına işaret etti. Japonya borsasının bu veriye reaksiyonu ise tıpkı Çin'deki gibi sınırlı kaldı.

Bugün özelinde ise Anayasa görüşmelerine ek olarak TCMB'nin Aralık ayı PPK tutanakları izleniyor olacak. Özellikle piyasadaki "faiz artırımı" beklentisine rağmen, sürpriz bir şekilde faiz artırmayan TCMB'nin bu hamlesine ilişkin sebepler bu raporda daha detaylı bir şekilde açıklanıyor olacak. ABD cephesinde ise konut fiyat endeksleri izlenecek. Küresel bazda gözler ise Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile ABD Başkanı Barack Obama'nın görüşmesinde olacak.

Küresel piyasalarda Noel sonrası zayıflık devam ediyor. USD'deki sınırlı hareketler ve Euro/Dolar paritesinin 1,04 üzerindeki zayıf hareketlerine ek olarak Petrol fiyatlarındaki zayıflık, bugünün de düne benzer hareketlerle geçebileceğini gösteriyor. Her ne kadar 5 yıllık CDS'ler risklerin azaldığına işaret etse de USD/TL'deki sakinn ve yatay seyir bugünün de sakin bir gün olabileceğine işaret ediyor. Asya borsalarının karışık ve yatay fiyatlamalarına benzer şekilde ABD vadelilerinin de Noel dönüşü sınırlı hareketlerinin, Avrupa borsalarının açılışına da yansıması bekleniyor. İngiltere borsası ise bugün de kapalı olacak.

Güne yatay başlamasını beklediğimiz endeksin teknik göstergelerindeki güç kaybı sürüyor. 200 günlük ortalama seviyesi olan ve altında kapandığımız 77.100 üzerinde çıkılamaması halinde endekste zayıf seyrin devamını görebiliriz. Bu seviyenin altında yaşanabilecek hareketlerde ise 76.600 ve 76.200 seviyeleri sırası ile alt destekler olarak takip edilebilir. Endekste 77.100'ün üzerinde yaşanabilecek kapanış sonrasında ise 77.900 ve 78.300 seviyeleri üst direnç konumunda olacaktır.

VIOP-Endeks 30 Sözleşmesi:
Haftanın ilk işlem gününde yılın en düşüş işlem hacmi ile yatay bir seyir izleyen Aralık vadeli sözleşme 25 puanlık çok sınırlı değişim ile 94.325 seviyesinden kapandı. Güne yatay başlamasını bekllediğimiz sözleşmede 94.200 seviyesini ilk ara destek olarak takip edeceğiz. Dün üzerinde tutunduğumuz bu desteğin kırılması halinde gevşeme eğiliminin hız kazandığı görülebilir. Bu nedenle 94.200'ün altındaki hareketler için mevcut UZUN pozisyonlarda ısrarcı olunmamalı. Olası geri çekilmelerde ise 93.700-93.600 bandı alt destekler olarak izlenebilir. Sözleşmede 95.000 ve 95.700 seviyeler ise gün içi dirençler olarak izlenebilir.

Bugün Açıklanacak Önemli Veriler
14:00 Türkiye TCMB Aralık PPK Toplantısı Tutanakları
17:00 ABD S&P/CL Konut Fiy.-Aylık Eki. (B: %0,51)
17:00 ABD S&P/CL Konut Fiy.-Yıllık Eki. (B: %5)
18:00 ABD Richmond Fed İmalat Endeksi Ara. (B: 5)
Global Abe ile Obama görüşecek.
İngiltere Borsası Noel Ertesi nedeniyle tatil.

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)