E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsanın yükselişle açılması bekleniyor---

Borsanın yükselişle açılması bekleniyor

Borsanın yükselişle açılması bekleniyor
01 Şubat 2021 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 6.562 artarak 2.477.463’e yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 641 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 128 kişi artarak 25.993’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.362.415.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Genel Başkanı Laschet ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Erdoğan, Laschet’i CDU Genel Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.
• Fahrettin Koca: Mutasyon tehdidine karşı dikkatli olmalıyız. Avrupa’daki vaka artışlarının arkasındaki etmenlerden biri virüsün mutasyonlu varyantı.
• Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Erişah Arıcan, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu ve Yürütme Kurulu Başkanlığına Prof. Abdulkadir Balıkçı atandı.
• Dünya Sağlık Örgütü ekibi, Kovid - 19 kökenlerini araştırmak üzere salgının çıktığı Wuhan kentinde deniz ürünleri gıda pazarında incelemelere başladı.
• Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranları %10'a yükseltildi.
• BOTAŞ, Ocak ayının ardından Şubat ayı tarifesinde de doğalgaza zam yaptı. Şubat ayına ilişkin yayımlanan tarife tablosuna göre, konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, Ocak'ta geçerli olan tarifeye göre %1 artışla 1.000 m 3 doğal gaz için 1.276 lira, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri için ise 1.428 lira olarak belirlendi.
• Türkiye Şeker Fabrikaları, 1 kg kristal şekerin fiyatını KDV hariç 3,57 liradan 3,93 liraya yükseltti.
• Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Ocak ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği 5 Şubat'ta hesaplara yatırılacak" dedi.
• Riskli yapılara yönelik dönüşüm projeleri çerçevesinde taşınmaz maliklerine ait mevcut inşaat alanının 1,5 katına kadar olan yeni inşaat alanlarında yapılacak konutlara ilişkin inşaat taahhüt işlerinde KDV %1'e düşürüldü.
• Almanya, mutasyona uğramış korona virüs türlerine karşı yeni seyahat kısıtlamalarını uygulamaya koydu. Tüm uçuşlar durdurulurken, söz konusu ülkelerde yaşayan Alman vatandaşlarının Almanya'ya dönüşüne izin verilecek.
• Fransa, Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden giriş çıkışları yasakladı.

Ne Olacak?

• Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün saat 15:00’te başlayacak.
• Yurt içinde İmalat PMI verisi açıklanacak.
• Almanya, Euro Bölgesi ve İngiltere’de İmalat PMI, ABD’de Üretim PMI verisi açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalarda risk iştahı düşüyor. Korona virüs aşısının tedariki ile ilgili sorunlar ve virüsün yeni mutasyonlarının ortaya çıkması endişelere yol açıyor. ABD’de ise 1,9 trilyon dolarlık mali teşvik paketinin zamanı ve onayıyla ilgili belirsizlik piyasalarda negatifliğe neden oluyor.

Yurtiçinde ise geçtiğimiz Perşembe günü yılın ilk Enflasyon Raporu toplantısında, yıl sonu enflasyon hedeflerinin %9,4 seviyesinde korunması ve Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın ise sıkı duruşun kararlılıkla korunacağı söylemleri iç piyasayı yukarı yönlü sürüklese de, haftasın son işlem gününe BİST100 endeksi küresel piyasalara paralel olarak %1,39 oranında düşüşle 1.477 seviyesinden başladı. Günün ilk yarısında alımlar artsa da endekste günün ikinci yarısında gelen sert satışlar sonrasında BİST100 endeksi haftayı %1,66 oranında düşüşle 1.473 seviyesinden tamamladı. Spor sektörü payları %1,27 oranında değer kazanırken, iletişim sektörü payları %2,85 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde 1.490 - 1.505 - 1.515 direnç seviyeleri olacakken, 1.463 - 1.453 - 1.437 destek seviyeleri olarak takip edilecek.

İç piyasalarda Cuma günkü en önemli haber akışı ise BDDK’nın yaptığı açıklamalardı. 2018 ve 2019 yılında bankaların kâr dağıtımına izin vermeyen BDDK, 2020 yılı net dönem kârları için sınırlı izin verdi.

Bu haftanın en önemli veri akışı ise içeride açıklanacak enflasyon verileri, yurtdışı piyasalarda ise PMI verileri olarak göze çarpıyor. Ayrıca ABD’de Tarım Dışı İstihdam verileri de takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Cuma günü 1.558 - 1.602 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.580 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 10.664 artarak 517.348 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.650 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.675’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.850 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.625 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.658 ve 1.670 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.633 ve 1.625 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada kazanma yöntemleri değişti

Borsada yükseliş trendi bitti mi?

Borsalar için tehlikeli emsal!

Borsada geri çekilmeler alım fırsatı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)