E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsaya hukuki destek gelecek mi?---

Borsaya hukuki destek gelecek mi?

Borsaya hukuki destek gelecek mi?
10 Mayıs 2016 - 09:56 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

S&P’nin olumlu açıklaması ve Bahçeli sürprizi ile haftaya olumlu başlayan Borsa İstanbul gelişmekte olan piyasaları %1’e yakın yendi. Beklentilerin altında gelen Mart ayı sanayi üretimi verileri piyasaların keyfini kaçırmak için yeterli olmadı.

Ancak piyasalardaki iyimserliğin uzun süre devam etmesini beklemiyoruz. Beklentiden zayıf gelen ABD verileri ve ötelenen Fed faiz artış beklentisine rağmen DXY dolar endeksinin güçlenmesini piyasalar için tehdit olarak görüyoruz.

Gelişmekte olan piyasalardaki satışlara paralel Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı açılmasını bekliyoruz. Piyasanın yönünün belirlenmesinde bugün saat 10:30’da MHP grup toplantısında Bahceli’nin yapacağı konuşma etkili olacak. Bahçeli’nin “hukuki destek ” sözünü açması bekleniyor. Erken seçim ihtimalini azaltacak bir konuşma piyasalar için pozitif olur.

Hisse bazında beklentilerden güçlü kar açıklayan Enka ve Alkim Kimya’nın endeksi yenmesini bekliyoruz.  Beklentimizin altında performans gösteren THY hisseleri için görüşümüzü SAT’a çevirebiliriz.

Piyasalarla ilgili görüşümüzde bir değişiklik yok. Hisse senedi, tahvil ve Türk lirasındaki yükselişleri pozisyon azaltmak için kullanmaya devam ediyoruz.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 10.05.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 10.05.2016

 

Uzmanlardan piyasanın şifreleri!

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)