E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaya tepki alımı gelecek mi?---

Borsaya tepki alımı gelecek mi?

Borsaya tepki alımı gelecek mi?
20 Ağustos 2015 - 15:44 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da sürekli süren satışlar tepki alımlarının ne zaman başlayacağını merak konusu haline getirdi

Borsa İstanbul siyasi gerilim, iç güvenlik sorunları ve Fed'in faiz artırması beklentisiyle düşüşünü sürdürüyor. Endeks bugün yüzde 2'ye yakın değer kaybederek 73 binli puanları test etmeye yaklaştı. 
Euro ve dolarda ise yükselişler görünmeye başladı. Dolar sabah saatlerinde Asya piyasalarındaki işlemle 3 TL'yi aşarken euro ise 3.30 TL seviyelerine kadar yükseldi.

Piyasalardaki gelişmeleri Alan Menkul'den Yeliz Karabulut yorumladı.

İşte o görüşler:

*Borsadaki düşüş nerede durur?


Borsadaki düşüş 72.000- 68.000 seviyeleri arasında durması beklenebilir.

*Endeks için destek direnç seviyelerinde ne öngörüyorsunuz?

Şimdilerde seviyelerinde seyreden endeksin 75.000 seviyesinin üzerinde tutunması durumunda direnç olarak 76.600 ve 77.400 seviyeleri test edilebilir. Fakat bu seviyenin altına düşülmesi halinde endeksteki aşağı yönlü hareket 73.800 ve 72.000 seviyelerine doğru olabilir. 

*Sizce bir tepki alımı gelir mi?

Endeksteki sert düşüşlere karşılık tepki alımları gelmekte birlikte gördüğü noktalar tekrar satışa geçildiği görülmektedir.

*Seçim hükümeti kurulursa endeks ne olur?

Seçim hükümeti kurulursa endekste küçük çaplı bir yükseliş fakat yine seçim belirsizliği terör olayları yine yurtdışı olumsuz konjonktür baskısı nedeniyle satış baskısının devamı beklenebilir . 75.000 kritik nokta.

*Euro dolar ne olur?

USDTRY: 3,05-2,90 arasında bir salınma bekliyorum yakın vadede, sonrasında ise beklentim fakat 3,05’in üzerine yükselmesi ve 3,30 seviyesine doğru bir yükseliş olabileceğini düşünüyorum.

EURTRY 3,26 seviyesi kritik nokta bu seviyenin üzerinde yükseliş hareketinin devam etmesi beklenebilir. 3,40 ve sonrasında 3,50 e doğru hareket edebilir. TL’de ki kırılganlığın devam etmesini bekliyoruz.

*Merkez Bankası dolara müdahale eder mi? 

Merkez Bankası kura müdahale edebilir fakat bankanın bunu yapması durumunda %2,5 civarında büyümenin beklendiği ekonomimizde daha da yavaşlama görülebilir. Bu yüzden temkinli duruşunu sürdürmesini beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)