E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBORSAZEDEYE MÜJDE!!!---

BORSAZEDEYE MÜJDE!!!

BORSAZEDEYE MÜJDE!!!
07 Ocak 2009 - 00:12 borsagundem.com

İMKB yönetimi İstanbul’u finans merkezi yapacak paket hazırladı. Pakette borsazedelerin alacaklarının tümünün ödenmesi de var.

Küresel krizin etkilerini en aza indirmek için ekonomik paket hazırlayan hükümet, 2009 yılı içinde sermaye piyasalarını güçlendirmek, İstanbul’un finans merkezi haline getirilmesini sağlamak içinde bir dizi önlem almaya hazırlanıyor. Ekonomi yönetimi, ‘Türk sermaye piyasalarında devrim yapacak’ bir dizi önlem üzerinde çalışıyor. Bu önlemler ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’in talimatı ile İMKB yönetimi tarafından hazırlanan üç ayrı paketten oluşuyor. İMKB tarafından hazırlanan düzenlemeler arasında, halka açılacak şirketlerin vergilerinin indirilmesi, SSK primlerinin belirli süre alınmaması, borsada işlem gören bankaların halka açık kısımlarının TMSF dışına çıkarılması, bugüne kadar el konulan bankalardan dolayı ortaya çıkan borsazedelerin alacaklarının tümünün ödenmesi bulunuyor. YENİDEN GÜNDEME ALINDI HÜKÜMETİN İstanbul’un finans merkezi yapılmasına ilişkin projesi, küresel krizin yılın son çeyreğinde derinleşmesi ile birlikte gündemden düşmüştü. Hükümet, projeyi 2009 yılında hayata geçirmeyi planlıyor. Bunun için, Meclis’e sunulan ve Merkez Bankası ile BDDK, SPK gibi ekonomi kurumlarının merkezlerinin İstanbul’a taşınmasını öngören yasa tasarısı yakında Meclis’te görüşülecek. Tasarının yasalaşmasının ardından bu kurumlar İstanbul’a taşınmak için çalışmalara başlayacak. SERMAYEYE TEŞVİK GELİYOR FİNANS Merkezi Projesi kapsamında, Merkez Bankası ve ekonomi birimlerinin merkezlerinin İstanbul’a taşınması dışında, Türk sermaye piyasalarına yönelik bir dizi teşviğin de uygulamaya konulması planlanıyor. Bu kapsamda, İMKB yönetimi tarafından, konuyla ilgili olarak hazırlanan üç ayrı çalışma kullanılacak. 2009 yılı içinde, düzenlemelerle ilgili çalışmalar diğer ekonomi kurumları ile değerlendirilerek. Hayata geçirilecek düzenlemeler tek bir paket haline getirilecek. HÜSEYİN ÖZAY/STAR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)