E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTürkmen gazına yeni rota: BOTAŞ ve İranlı şirket görüştü---

Türkmen gazına yeni rota: BOTAŞ ve İranlı şirket görüştü

Türkmen gazına yeni rota: BOTAŞ ve İranlı şirket görüştü
25 Eylül 2024 - 16:59 borsagundem.com

BOTAŞ ve İran milli doğalgaz şirketi NIGC yetkilileri, iş birliği imkanlarını değerlendirmek üzere Tahran'da bir araya geldi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'den (BOTAŞ) yapılan açıklamaya göre, BOTAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahit Fidan ve beraberindeki heyet bugün Tahran'da NIGC yetkilileri ile görüşmelerde bulunuldu.

Fidan ve beraberindeki heyet, bu kapsamda İran Petrol Bakan Yardımcısı ve NIGC Üst Yöneticisi Saeid Tavakoli başkanlığındaki heyetle toplantı yaptı.

Toplantıda, başta İran'dan Türkiye'ye uzun dönemli doğalgaz arzı ve Türkmen gazının İran üzerinden Türkiye'ye ulaştırılması olmak üzere iki şirket arasında iş birliği konuları ele alındı.

Fidan ve Tavakoli, iki ülke arasındaki köklü ilişkiler çerçevesinde, BOTAŞ ile NIGC iş birliğinin gelecek dönemde daha da güçlenerek devam etmesine dair mutabakatlarını teyit etti.

Tavakoli'ye İran'ın Tabas şehrindeki maden kazası dolayısıyla başsağlığı dileklerini de ileten Fidan, kendisine yeni görevinde başarılar diledi.

BOTAŞ heyeti, Türkiye'nin,Tahran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç'ı da makamında ziyaret ederek doğalgaz alanında bölgesel ilişkiler hakkında istişarelerde bulundu.

BOTAŞ ve TotalEnergies arasında 10 yıllık anlaşmaBOTAŞ ve TotalEnergies arasında 10 yıllık anlaşma

 

BOTAŞ ve Shell arasında 10 yıllık anlaşma!BOTAŞ ve Shell arasında 10 yıllık anlaşma!

 

BOTAŞ ve Gazprom ortaklığında yeni bir işletme şirketi kurulacakBOTAŞ ve Gazprom ortaklığında yeni bir işletme şirketi kurulacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)