E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrent petrol düşüşe geçti---

Brent petrol düşüşe geçti

Brent petrol düşüşe geçti
24 Mart 2014 - 11:53 borsagundem.com

Brent petrol 1 haftanın zirvesinden geriledi, WTI petrol de düştü

Brent petrol Londra'da bir haftanın zirvesinden geri adım atarken, Batı Teksas petrolü (WTI) Çin'de fabrika üretimi endeksinin gerilemenin üçüncü ayına girmesinden sonra düştü.

Avrupa ve ABD vadelileri yüzde 0.4 kadar kayıp yaşadı. HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in Çin öncü imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Mart'ta 48.1 puan ile Bloomberg anketine katılan 22 ekonomistin medyan tahmini olan 48.7 puanın altında geldi. HSBC Öncü Çin İmalat PMI verisi Şubat'ta 48.5 puan olarak gerçekleşti. Almanya, Euro Bölgesi ve ABD de bu ay için imalat göstergelerini bugün yayımlayacaklar. 

"Beklentiler düşük kalmaya devam ediyor," diyen Sidney merkezli CMC Markets'in şef stratejisti Michael McCarthy, "Şubat'ta bayağı zayıf veriler gördük ve bu yüzden 

Mayıs vadeli Brent kontratı 47 sent kadar gerilemeyle Londra merkezli ICE Futures Europe'da varil başına 106.45 dolar oldu ve Singapur saatiyle 15:12'de 106.64 dolardan işlem gördü. Vadeliler 21 Mart'ta 47 sent artışla 14 Mart'tan bu yana en yüksek seviye olan 106.92 dolara çıktı. Fiyatlar bu sene yüzde 3.8 geriledi.

Mayıs vadeli WTI kontratı 41 sent kadar düşüşle Nymex'te varil başına 99.05 dolar oldu. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 40 altında seyrediyor. Brent ile WTI arasındaki fark 7.35 dolar olarak kaydedildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)