E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrent petrol düşüşte---

Brent petrol düşüşte

Brent petrol düşüşte
27 Haziran 2014 - 11:43 borsagundem.com

Brent petrolü, Irak'taki petrol üretiminin, yaşanan şiddet olaylarından etkilenmediği söylentileri ile son üç haftada ilk haftalık düşüşe hazırlanıyor

Brent petrolü, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ikinci büyük üreticisi konumundaki Irak'taki petrol üretiminin, yaşanan şiddet olaylarından etkilenmediği söylentileri arasında, son üç haftada ilk defa haftalık bazda düşüşe hazırlanıyor. Batı Teksas türü ham petrol (WTI) New York'ta geriliyor. 

Petrol vadelileri Londra'da büyük bir değişiklik yaşamazken, 20 Haziran'dan bu yana yüzde 1.6 aşağıda ve Ocak ayından beri en dik haftalık düşüşe ilerliyor. Irak'ta çatışmalar, ülkedeki petrol üretiminin dörtte üçünün bulunduğu güney bölgelere yayılmadı. ABD'de petrol stokları geçtiğimiz hafta yükselirken, Bloomberg anketine katılan analistlerin beklentisi düşüş olacağı yönündeydi.

Sidney'de bulunan Fat Prophets araştırma analistlerinden David Lennox, "Irak'taki olaylarda ciddi bir artış görmedik, güney bölgelerden petrol gelmeye devam ediyor. Fiyatlar aşağı doğru hareket etmeye devam edecektir" yorumunu yaptı.

Ağustos vadeli Brent petrolün varil fiyatı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, Sidney saati ile 17:05'te 26 sent düşerek 112.95 dolar oldu. Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 16 altında seyretti. Fiyatlar bu yıl yüzde 1.9 yukarıda. 

Ağustos vadeli WTI petrolün varil fiyatı ise, Nymex elektronik işlemlerde 36 sent, yani yüzde 0.3 kadar düşerek 105.48 dolar oldu. Fiyatlar bu hafta yüzde 1.6 aşağıda. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 7.41 dolar olurken, bu fark 20 Haziran'da 7.98 dolar düzeyindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)