E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrent petrol yükselişte---

Brent petrol yükselişte

Brent petrol yükselişte
20 Ocak 2015 - 16:25 borsagundem.com

Brent petrolü AMB'nin teşvik söylentileri ile yükseliyor

Petrol, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası’nın açıklayacağı teşvik programının piyasaları hızlandıracağı hakkında çıkardığı spekulasyonlar ile yükseliyor.

Brent petrolü, dün yüzde 2.7 değer kaybetmesinin ardından bugün yüzde 0.5 arttı. Bloomberg’ün anketine göre AMB Başkanı Draghi’nin, 550 milyar euro değerinde tahvil alım programı açıklayacağı tahmin ediliyor. Bugünkü rapora göre Alman yatırımcı güven endeksi 11 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Petrol vadelileri ise New York’ta düşüş yaşıyor.

Petrol, ABD’nin 30 yıldan uzun bir sürenin en hızlı üretimini gerçekleştirmesi ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) üretimin düşürülmesi çağrılarını yanıtsız bırakması ile geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 50 geriledi. Dünya Bankası’nın 13 Ocak’ta büyüme beklentisini azaltmasını takiben, IMF’nin de beklentiyi düşürmesi, düşük petrol fiyatlarının ekonomik aktiviteleri canlandıracağı yönündeki spekülasyonların etkisiz kaldığını ortaya koyuyor.

Londra merkezli BNP Paribas SA emtia piyasaları analisti Harry Tchilinguirian,” AMB’nin parasal genişlemesine ilişkin giderek yükselen beklentiler var. Fakat petrol fiyatları hala dar bir alanda, 50 doların altında işlem görüyor. Biz hala, OPEC tarafından kararlaştırılacak olan yeni arz-talep dengesinin neresi olabileceğini arıyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)