E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrent petrolde tepki alımı---

Brent petrolde tepki alımı

Brent petrolde tepki alımı
18 Kasım 2016 - 14:45 borsagundem.com

Ham petrol dolardaki artıştan olumsuz etkilenerek düşerken, brent petrolde alımlar sürüyor

Petrol, ABD dolarındaki bu hızlı yükselişin OPEC'in üretimi düşürmek ve fiyatlara istikrar kazandırmak için anlaşmaya varma çabalarında baskı yaratacağı endişeleri ile değer kaybetti.

Fed Başkanı Janet Yellen ekonominin sağlıklı biçimde istihdam yaratması ve enflasyondaki yavaş yavaş gerçekleşen yükselişle ABD Merkez Bankası'nın faizleri artırmaya yakın olduğu sinyali vermesi ile atağa geçen dolar petrolde kayıpların artmasına neden oldu.

Brent petrolde OPEC toplantısı öncesinde tepki alım süreci devam ediyor. Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Perşembe günü yüzde 0.3 düşerek 46.49 dolardan kapandı. Yeni günde ise gelen tepki alımları ile yüzde 1.57 kazançla 46.72 dolardan seyrediyor.

OPEC Genel sekreteri ile Suudi Arabistan Enerji ve Sanayi bakanı arasında ki toplantının ardından yukarı yönlü yeterli potansiyeli bulamayan aralık vadeli ham petrol, yüksek gelen stok verisi ile oynaklığını arttırdı.

Aralık vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında Perşembe günü 15 sent düşüşle 45.42 dolardan kapandı. Yeni günde de satışlarını sürdüren petrol varil başına yüzde 0.20 değer kaybıyla 45.33 seviyesinde...

OPEC üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanları bugün Doha'da yapılacak olan Doğal Gaz İhracatçısı Ülkeler Forumu sırasında gayriresmi bir toplantı gerçekleştirecek. Uluslararası kaynaklar, Doha'daki toplantıya Suudi Arabistan, Cezayir, Libya, Nijerya,İran, BAE, Venezuela ve Katar'ın katılmalarını beklendiğini ifade ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)