E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrexit ihtimali altını uçurdu---

Brexit ihtimali altını uçurdu

Brexit ihtimali altını uçurdu
24 Haziran 2016 - 07:16 borsagundem.com

İngiltere'nin AB'den ayrılma ihtimalinin güçlenmesi altında sert yükselişe neden oldu.

İngiliz medyasının yaptığı projeksiyonlara göre İngiltere'nin Avrupa Birliği'ndeki geleceği konusunda gerçekleştirilen referandumda İngiliz halkı, AB'den ayrılma yönünde karar verdi. 382 seçim bölgesinin 329'undan gelen sonuçlar, halkın Avrupa Birliği'nden ayrılmayı tercih ettiğini ortaya koydu. Ayrılma
taraftarlarının oyu yüzde 51,7 oldu. Şu ana kadar 27 milyon oy sayılırken AB içinde kalıhmasını isteyenlerin sayısı 13,17 milyon, AB'den ayrılmak isteyenlerin oranı 14,1 milyon olarak gerçekleşti.

Altın fiyatları, referandumdan Brexit yanlılarının hafifçe önde gitmesinin ardından, yatırımcıların güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelmesi ile sert yükseldi. Ons altın iki yıl önceki seviyeleri olan 1358 dolar seviyesine kadar yükseldikten sonra 1315 dolara gevşedi. Şu saatlerde ise yüzde 5.70 kazançla 1328 dolar seviyesinde. Uzmanlar altının onsunun 1400 doların görülebileceğini belirtiliyor.

Gram altın tarafında da sert yükseliş yaşanıyor. İngiltere'de sandıkların açılmaya başlamasıyla beraber gram altın yüzde 10 yükselişle 127 TL'yi görerek tarihin en yüksek seviyesine yükseldi.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Baranabas Gan, "Altın, 'ayrıl' oylarıyla birlikte, tercih edilen güvenli liman varlığı olacak," dedi ve "kalma" yanlılarının kaybetmesi durumunda, altının 1,400 dolara kadar yükselebileceği tahmininde bulundu. Gan, altının kesin sonuçlar açıklanana kadar volatil kalmasını beklediğini sözlerine ekledi.

Altın geçen hafta, Brexit yanlılarının kazanması durumunda küresel finans piyasalarında kargaşa çıkabileceği endişelerine bağlı olarak, yaklaşık iki yılın en yüksek seviyesine çıktı. Ardından, "kalma" yanlılarının ağıt bastığını gösteren şaretlerle birlikte geri çekildi. Cuma günü ilk sonuçların gelmesi ile birlikte, JPMorgan Chase & Co.'nun analizi çok az farkla "ayrıla" tarafının kazandığını işaret ederken, ITV News aynı sonuç için olasılığın yüzde 75 olduğunu kaydetti. Syterlin bu gelişmelerin ardından sert düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)