E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBrexit olasılığı yüzde 40---

Brexit olasılığı yüzde 40

Brexit olasılığı yüzde 40
18 Şubat 2016 - 15:44 borsagundem.com

Pimco, İngiltere'de yapılacak referandumda Avrupa Birliği'nden çıkmaya yönelik bir sonuç çıkma ihtimalinin yüzde 40 olduğunu tahmin ediyor

Financial Times haberine göre, Pimco'da portföy yöneticisi Mike Amey, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma ihtimalinin yüzde 40 kadar yüksek bir olasılık olduğunu söyledi. 

Pimco, David Cameron'un AB'den "evrensel olarak kabul edilebilir bir şekilde" imtiyazlar almakta zorlandığını ve kamuoyu yoklamalarının oylama sonucunun ucu ucuna belirleneceği belirsiz bir oylamaya işaret ettiğini söyledi.

Amey, İngiltere'nin AB'den ayrılmaya karar verirse, piyasa tepkisinin ayrılma sürecinin nasıl işleyeceğine bağlı olduğunu söyledi.

Amey, ayrılık sürecinin işbirliği içerisinde olması durumunda makroekonomik etkisinin daha hafif olacağını, ancak, ayrılma sürecinin boşanma gibi kavgalı bir süreç içerisinde olması durumunda sonuçların daha uzun ömürlü olacağı ve pound ile borsada işlem gören Avrupa'da kayda değer aktivitesi bulunan İngiliz şirketlerinin açıkça baskı altına gireceğini söyledi.

Goldman Sachs ve Citi, Brexit'in gerçekleşmesi durumunda İngiltere para birimi pound'un yüzde 20 düşeceğini tahmin ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)