E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrexit olursa dolar 3 lirayı aşabilir---

Brexit olursa dolar 3 lirayı aşabilir

Brexit olursa dolar 3 lirayı aşabilir
22 Haziran 2016 - 12:19 borsagundem.com

Ekonomistler, İngiltere'de yarın yapılacak Avrupa Birliği referandumundan Brexit kararının çıkması halinde dolar/TL'nin 3 lirayı aşabileceğini öngördü

Ekonomistler, İngilterede yarın yapılacak Avrupa Birliği (AB) referandumunda sandıktan Brexit (İngiltere'nin AB'den ayrılması) kararının çıkması halinde dolar/TL'deki olası yükselişe dikkati çekti.
Brexit'e dair beklentilerini değerlendiren Turkey Macro View (TMV) Consulting Yöneticisi İnanç A. Sözer, İngiltere'de AB yanlısı milletvekilinin öldürülmesinden bugüne kadarki sürecin, Brexit ihtimalini önemli ölçüde azaltması nedeniyle haftaya küresel çapta risk iştahının belirgin bir şekilde iyileşmesiyle başlandığını ifade etti.

Referandumdan AB'de kalma sonucu çıkması halinde mevcut seviyelere kıyasla dolardaki değer kaybının daha sınırlı olacağını, aksi durumda Brexit riskinden kaçışın keskin bir şekilde gündeme geleceğini tahmin ettiklerini belirten Sözer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna göre dolar/TL'de 2,88'e kadar çekilme makul ve dolar alımı için cazip bir seviye olarak değerlendirilebilir. Aksine Brexit olur ise doların hızla 3 seviyelerini aşabileceğini tahmin ediyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)