E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrexit öncesinde TL baskılanabilir---

Brexit öncesinde TL baskılanabilir

Brexit öncesinde TL baskılanabilir
16 Haziran 2016 - 12:32 borsagundem.com

ING'nin EMEA bölgesi baş döviz ve faiz stratejisti Krpata, Brexit öncesinde yumuşak seyretmesini beklediği TL'nin, kırılgan risk iştahı nedeniyle baskı altında kalabileceğini söyledi

ING'nin Londra merkezli Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) döviz ve faiz baş stratejisti Petr Krpata bugün yayınlanan müşteri notunda, TL'nin, kırılgan risk iştahı nedeniyle baskı altında kalabileceğini söyledi.

Krpata, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz koridorunun üst bandı olan gecelik borç verme faizinde 50 baz puan daha indirim yaparak üst bandı yüzde 9.00'a indirmesini beklediklerini söyledi. Krpata, bu durumda Türk lirası varlıklar açısından yakın vadede ana yönlendirici unsurun 23 Haziran'daki Brexit referandumu olacağını belirtti.

Krpata, Türk lirasında Brexit oylaması öncesinde "yumuşak" bir seyir beklediğini ifade etse de, TL'nin kırılgan risk iştahı nedeniyle baskı altında kalacağını düşünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)