E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBrexit sonrası Türkiye'yi örnek alalım---

Brexit sonrası Türkiye'yi örnek alalım

Brexit sonrası Türkiye'yi örnek alalım
16 Şubat 2018 - 11:36 borsagundem.com

İngiltere'de şirket yöneticilerinin ve girişimcilerin üye olduğu Direktörler Enstitüsü, Brexit sonrasında AB ile ticarette Türkiye'yi örnek alan bir model geliştirmesini önerdi

İngiltere'de şirket yöneticilerinin ve girişimcilerin üye olduğu Direktörler Enstitüsü (Institute of Directors, IoD), İngiltere'nin Brexit sonrasında AB ile ticaretinde Türkiye'yi örnek alan bir model geliştirmesini önerdi.

BBC'nin haberine göre, İngiltere'nin en eski iş dünyası örgütlenmelerinden bir olan 30 bin üyeli IoD'nin dün yayınladığı öneri, bugünkü The Daily Telegraph gazetesinin iş dünyası ekinin manşetinde ve The Times gazetesinde yer aldı.

IoD Türkiye'nin AB ile var olan kısmi gümrük birliği gibi yapının İngiltere'nin ticareti için en iyi sonucu vereceğini belirtti.

"Türkiye hızla büyüdü"

"Brexit'i uyarlamak: İngiltere - AB ticaret çerçevesi için melez bir seçenek" başlıklı raporda IoD, İngiltere'nin belli sektörleri seçerek bu sektörlerde AB ile gümrük birliğine gitmesini öneriyor.

Öneriye göre İngiltere'nin diğer ülkelerle serbest ticaret anlaşmalarına katmak istediği ürün ve hizmetler ise gümrük birliğinde yer almayacak, böylece İngiltere bu sektörleri kapsayan serbest ticaret anlaşmaları imzalamakta özgür olacak.

Böylesi bir anlaşma sayesinde İngiltere'nin AB'ye kritik sektörlerdeki ihracatının etkilenmeyeceğini vurgulayan IoD, Türkiye ekonomisinin gümrük birliği anlaşmasının ardından hızla büyüdüğüne dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru16 Şubat 2018 17:11

    teknoloji teknoloji teknoloji gerisi hikaye,türkiyede beyin takımı maalesef linç ediliyor,ülkeyi yönetenlerde magandalığa prim veriyor...

  • Tam komedi16 Şubat 2018 14:32

    Sterlin/Tl 5.30 kim neden bahsediyor ? İngiltere Turkiye yi örnek alacakmış !! Türkiye hızlı büyüyor muş !! HIZLI KOŞAN ÇABUK YORULUR. Dış ticaret açığı 60 milyar dolar. Avrupadan motor geliyor çip geliyor burada sac üretiliyor plastik , kumaş alsam üretiliyor sonra ? Montaj araba ithal kar kimin avrupanın pislik kime kalıyor ? Türkiye 35-40 yıldır avrupa makina ile teksil üretiyor SONUÇ ? Ülkenin su kaynakları tükeniyor konyada 50 metreden çıkan su inmiş 120 metreye 1 kg tekstil üretmek icin 20 ton su lazım ! Avrupada kot yıkama tesisi yok neden ? Bütün pis işler turkiyede. SORUN ÇOK ÇÖZÜM YOK MU ? ELBETTE VAR TARIM VE TURIZM. ÜLKESİNİ EN ÇOK SEVEN ÇOK KONUŞAN DEĞİL İŞİNİ EN İYİ YAPANDIR !!!!!

  • Ada16 Şubat 2018 12:24

    Kılıçdaroğlu na gösterin bu haberleri adamlar nereden görüyor kemal yaşadığı halde görmüyor yoksa hissedemiyomu...