E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBrezilya, Brezilya'ya karşı!---

Brezilya, Brezilya'ya karşı!

Brezilya, Brezilya'ya karşı!
06 Ocak 2011 - 21:34 borsagundem.com

Realin yükselişin önüne geçmek isteyen Brezilya Merkez Bankası, yerel bankaların dolar cinsinden rezevlerinin munzam karşılık oranlarını yükseltti.

Realin yükselişin önüne geçmek isteyen Brezilya Merkez Bankası, yerel bankaların dolar cinsinden rezevlerinin munzam karşılık oranlarını yükseltti. Real bu hamlenin ardından dolar karşısında değer kaybetti.
Merkez Bankası, spekülatif işlemlerin önüne geçmek için reale karşı dolarla açık pozisyon alanların önüne geçmek için, benzer hareketleri devam ettireceğini de söyledi.
Brezilya Merkez Bankası reale karşı 3 milyar Dolar ve altında açık pozisyon alan yatırımcıların, yatırımlarının yüzde 60’na denk gelen mevduatı kendisine getirmesini istiyor. Bu önlem 4 Nisan itibariyle uygulamaya konulacak.
Gelişmekte olan büyük ülkelerin para birimleriyle birlikte, real de son aylarda, gelişmiş ülkelerde düşük kazanç elde etmektense, gelişmekte olan piyasaları seçen yatırımcılar nedeniyle oldukça değerlendi.
Bu durum, gelişmekte olan ülkelerin liderleri arasında endişelerin artmasına, rekabet avantajını kaybedeceklerine yönelik kaygıların baş göstermesine neden oldu.
Gelişmekte olan ülkeler, para birimlerinin değerlenmesinin engellemek için birbiri ardına önlemler aldı ve bu durum küresel kur savaşları olarak adlandırılmaya başladı.
Mayıs 2010’da dolar karşısında tarihinin en düşük seviyesini gördükten sonra yüzde 14 oranında değerlenen real, yüzde 0.4 oranında değer kaybetti.
*Bu yazı Financial Times’ta “Brazil launches fresh currency controls” başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.
hurriyet.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)