E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBrezilya, gösterge faizi 0.75 puan düşürdü---

Brezilya, gösterge faizi 0.75 puan düşürdü

Brezilya, gösterge faizi 0.75 puan düşürdü
26 Ekim 2017 - 00:44 borsagundem.com

Brezilya Merkez Bankası faiz indirim sürecini hız keserek devam ettirdi.

Brezilya Merkez Bankası faiz indirim sürecini hız keserek devam ettirdi. Ancak Bankanın faiz kararı sonrası açıklamasında faiz oranlarındaki indirimin önümüzdeki ay da devam ederek faiz oranlarını rekor düşük seviyelere indirebileceği ifade edildi.
Banka'nın 9 üyeden oluşan ve Copom olarak bilinen para politikası komitesi bugün aldığı kararla gösterge faiz oranlarını 75 baz puan aşağı çekerek yüzde 7.5 seviyesinde belirledi. Merkez Bankası daha önceki 4 toplantısında faiz oranlarında 100'er baz puanlık indirime gitmişti. Açıklanan faiz kararı piyasa beklentilerine paralel düzeyde gerçekleşti.

Banka önceki toplantıları sonrasında yapmış olduğu gevşeme adımlarının kademeli olarak azaltılmaya devam edeceği yönündeki açıklamasını bugün yaptığı toplantının ardından da yeniledi. Analistler bu açıklamanın ardından Aralık ayında yapılacak olan toplantıda faiz oranlarında 50 baz puan indirime gidileceğini öngörüyor. Bu öngörünün gerçekleşmesi halinde faizler yüzde 7 ile rekor düşük seviyelere gerilemiş olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)